Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

jabon balıgı alıcam...

jabon balıgı alıcam, çift olarak almak istiyorum. nasıl bı akvaryum yada fanusta beslemem gerekıyo, hangı yemı kulanmam gerekıyo. saglık olup olmadıklarını nasılanlarım, hangi cins olduklarını nasıl anlarım. ilk etapta kısaca bılgı verebilirseniz, sevinirim. balıkları aldıktan sonra tekrar rahatsız edıcem.

img

gezgin_zibidi

19 yıl 3 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fanusta balık beslemenizi japon da olsa tavsiye etmem nedenmi italya da bi araştırma yapılmış ve fanusta balık beslemek şuan yasak balık dışarıyı dış bükey olarak görüyor ve hayatı işkenceyle geçiyor biliyorum ben de zamanın da fanusta balık besledim zamamında ama ozaman böyle olduğunu bilseydim beslemezdim ayrıca fanusta balık beslemek doğayı taklit etmekten çok balığı hapis etme anlamına geliyor çünkü kurduğumuz akvaryumlar da doğol biyolojik bir süreç var bir döngü ile herşey ilerliyor ama fanuslar da bunu tam anlamıyla sağlamamız müm kün değil.balıkların cinsiyetine gelince fanusta balık besleyecek kadar küçük olan balıkların cinsini ayırt etmek zordur ayırt ederim diyen sallıyor kesinlikle ayırt etme şekillerinide söyliyim bu arada balık biraz karın kızmın dan şişmanca olursa dişi diyorlar zayıf ve uzunca ise erkek ama unutulmamalıdırki bu balıklar rahatsız oldukların da herangi bir neden dolayı karınları şişkin kalabiliyor en iyisi büyük ve bir buçuk iki yaşın da ki balıklara balıklarak karar verilmesi eğer böyle balıklar almayı düşünürseniz cinsiyet ayrımında size yardımcı olabilirim japon balıkları akvaryum balıkları içerisinde bakımı en kolaylarından biridir özel bi su şartı istemezler akvaryuma ısıtıcı takmadan kolayca beslene bilir çeşitli kuru yemlerle besleye bilirsiniz ve ilk etapta 30-40 ltlik bir akvaryum yeterli olur

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

jopon balıkları çeşit çeşittir ve inan bana soguga en dayanıklı balıklardır..onlar için en uygun sıcaklık 23 derecedir..15 derceye kadar hatta daha azına bile dayanabilirler..madem japon beslemek istiyorsun akvaryumunda mutlaka bitki olsun derim ben..balıgı alırken kuyruklarına ve derisine dikkat et...eger kuyruklarında yada derisinde kopukluklar yada ısırıklar varsa o balıgı seçme..yem konusuna gelince japonlar için çok harika yemler var bu markadan markaya degişir seranın ürünlerini kulan..fanusla sakın başlama, uzunlugu en az 50 cm olan bir akvaryum al yani su hacmi en az 30 lt olsun..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ