Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Neon Hakkında

slm Arkadaşlar Benim 3 adet neonum var ama neon konusunda acemiyim cinsiyetlarini bile ayrt edemiyorum.Nasıl Anlaşılır vede nasıl ciftleşirler neler yapmalıyım.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

neon çiftleştirmek uzun bir süreç mankay bence daha fazla koy akvaryumuna balığı su sartlarını hal ve hareketlerini gözlemleyerek öğren ve öyle üretim işine giriş. derim ben...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bide son zamanlarda 2 tanesi 1 ini kovalıyo kuyruğuna vuruyo lepistesler gibi karnına değil bu neyin belirtisi olabilir.Çiftleşme belirtisi olabilirmi

img

mankay

ÖZEL MESAJ

Bir akvaryumda 3 adet neon olsa olsa stresten ve bunalımdan birbirini kovalar. Sürü balıkları bence en az 10 tanesi birarada olmalı. Neonlar hassas balıklardır. Yavru almak da büyütmek de zor bence. İlla her balıktan yavru almaya da gerek yok sanırım. Çok seviyorsan uygun su ve ortam yarat yeter açıkcası. Tanesini ben 1 liraya alıyorum, yirmi tane al koy seyret. İlla yavru istiyorsan çiklit veya lepistes kılıç moly gibi balık al derim.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balığın cinsinden biraz daha bahsederseniz güzel cevaplar gele bilir neon demiş bırakmışsınız ama hangi neon küçük yarısı kırmızı yarısı mavi olanlarmı kardinal neonlarmı? hangisi

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ewet neonlar kırmızı mavi olanlardan kardinal değiller çok sevimli oluyorlar ama balıkçıdan almak istemiyorum çok hassas oluyorlar özellikle ortam değişiminden çok etkileniyorlar bende 3 adet var bende onları çiftleştirmek istiyorum ama bayağı zametli olduğunu da biliyorum.

img

mankay

ÖZEL MESAJ

Selam mankay,

Neon için akvaryumuna bolca bitki ve deniz kabukları koy.Neonları yavrulatmak için öncelikle sakın tül yavruluğa koyma.Yavru elde edemezsin.

Neon`lardan yavru elde edebilmek için,sürü halinde beslemelisin ve büyümelerini beklemelisin.Yavru elde etmek için 3 neon yeterli değil..6 adet veya 10 üzerinde neonla bu işe başlamalısın.Neonlar hassas balıklardır.Bir iki tanesini kaybettinmi sürü olma özelliğini yitirirler.En az 6 ay beslediğin balıklar içinden damızlık balık çıkarabilirsin.Bu 6 ay boyunca balıklarını bitkili bir akvaryumda,onları rahatsız eden balıkların bulunmadığı bir ortamda beslemelisin.

Bundan sonra su kimyası bilgileri edinmelisin.Neon`lar üremek için özel su koşulları isterler.Asidik ve yumuşak su temin etmen gerekiyor.Bunun için suyun kimyasına müdahale etmen ve bu değerleri sabit tutman gerekiyor.Daha sonra,etrafı siyah kartonla kaplanmış olan küçük bir akvaryumda neonlarını yavrulatabilirsin
Herşey bilgi ve emek sonucu ortaya çıkar.Yapmamamız için bir sebep yok.. Doctor 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle neon beslemeyi öğrenmen gerekir.bu balıklar çok hassas balıklardır asidik suyu ve sıcaklığı severler.sürü halinde dolaştıkları için seyretmesi çok zevklidir.belkide ben bu yazıyı yazdığımda neonların çoktan öldüler.

Akademist dostum sen karıştırdın galiba ben nasıl yaşatacam diye sormadı nasıl çiftleştiririm diye sordum balıklar yaklaşık 8 aydır bende ve sağlıklı bu konuda kendimi geliştirmek istediğim için sordum sen endişelenme balıklar sen bu yazıyı yazarken huzur içinde yüzüyorlardı.

img

mankay

ÖZEL MESAJ

ROTFLSağlıklı balıklar mankay

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ