Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
bu balığın cinsi nedir acaba - 2.sayfa
merhaba bu balığın cinsi nedir acaba aşağıdak, linkte resimleri var tesekkürler http://img191.imageshack.us/my.php?image=balk0iu.jpg
arkadaslar bu tur malavi sınıfına girio erkek solenildigi gibi erkekler renkli disiler renksiz turkiyede kolayca bulabiliceginiz bir balık uretimi kolay malavi varmı dediginizde size hemen gosterirler yanlız sert bir balıktır bu balıgın mavisi sarısı bordosu ve bircok rengi vardır en cok gorulen turu bu renktir mavi ve turuncu
en güzel link i fasteagle verimiş verdiği linke bakar sanız isim bölümünde Trade names and synonyms Pseudotropheus greshakei, Pseudotropheus sp."ice blue", Pseudotropheus sp."Makokola", William`s mbuna, Greshakei-zebra bunlar yazıyor en emin yol bu baence ilerleyen vakitler içerisinde bu denli balıkların değişik türlerlen eşlemesi yeni olan yavrular da çok fazla tartışmaya gidilmesini sağlıyor bu balık isak ta buna ben zeyen bi balık cinsi ne diye sorulmuştu herkes değişik fikirler beyan etse de sonuca tam olarak gidemediler.Şimdi sadece tek bilmemiz gereken yunus ahli veya kırığı kesinlikle değil ayrıca arama motorun da resimlerde aramayaparsanız çeşitli resimlerle ulaşabilirsiniz
valla yazdıgınız linklerede baktım ama pek malawi türlerine benzetemedim...bunu söylerken hiç araştırmada yapmadım ama zebra olduguna emin gibiyim çünkü bayagı bir andırıyo gördügüm bir kaç türe....Ayrıca alt yüzgecindeki o benekler bana hemen zebraları aklıma getirdi..
Saygılarımla,
Crano
bu balık malavi gölü balığı ve metriaclima grubu (zebra) .diğer bir deyişle Pseudotropheus Zebra.
deep biraz üste bakarsan gerkli cevabı ben vermiştim sevgiler