Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
japon balıklar
slm arkadaşlar. ben tropikal balık besliyordum fakat bakımı zor oldu.bende japon balık bakmaya karar verdim.bu konoda bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
Öncelikle japon beslemenin kısmen daha kolay olduğunu söyleyebilirim.Çok dayanıklı bir balık türüdür.Akvaryumun bulunduğu ortam sıcaksa ve ısısı sabitse ısıtıcıya pek ihtiyacın olmaz ama japon ve melek besleyen biri olarak benim ısıtıcım var ve sıcaklığı sabitledim.akvaryumun boyutuna göre iyi bir iç filtren yada dış filtren olsun.ne zaman yem atsan yeme eğiliminde oldukları için bu davranışlarına aldanıp fazla yem verme:) ben günde iki kez(sabah-akşam) yem veriyorum. yem verirken her balığın yediğinden emin ol!Büyük japonlar kendilerinden ufak olanları ittirip yem yedirmeyebiliyorlar.
arkadasında dedigin gibi japon balıgının bakımı kolay ısıtıcıya gerek yok bence ama japonun yanına köpek balıgı yada melek alırsan gerekir (ayrıca japonla fazla cesit yapamazsın haberin olsun) diger balıklara oranla cok yavas büyürler ama gercekten cok güzel ve gösterişli balıklar....japon akvaryumun hayırlı ugurlu olsun=)
teşekkürler arkadaşlar aslında bakımı zor balıklar aldığım için zorlandım birazda hayal kırıklığına uğradım bu yüzden japon balık besleyip büyütmek istiyorum.bilgileriniz için tekrar teşekkürler.
Selam atilla54 ;
Japon Balıkları Serin sudan hoşlanırlar; tropik balıkların aksine ısıtılmayan akvaryumlarda da yaşayabilirler. Geniş ve iyi filtre edilen akvaryumlar gerektirirler. Sıkça görüldüğü halde bu türü dar fanuslarda beslemek yanlıştır. Akvaryum kumunu sürekli ağızlarına alıp tükürme alışkanlıkları nedeniyle suyun bulanmaması için güçlü bir filtreye gerek vardır. Çok tutulduğu için biraz deneme tahtası haline getirilen bu türün, Aslanbaş, Torbagöz, Oranda gibi isimler altında çeşitli şekillerdeki alt-türleri üretilmiştir.
Sevgiler.