Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
diamond a cevabım
arkadaşım ister istemez her suda iletkenlik özelliği vardır. bunlar az çok değişir.öncelikle tuzlusudaki tuzlar iyonlarına ayrışarak iletkenliği arttırır.ve elektron değerlikleri - yönlü olup proton sayıları değişkendir.tuz suda iyonlarına ayrışınca iletkenlik artar dedik. yanlız elektrik iletkenliği artar ama ses iletkenliği artmaz bu da önemli bir not. yani tuzlusu akvaryumundaki bir aletten dolayı elektrik kaçağı - yönlü değerlikler tarasfından daha hızlı taşınır.budurumda fişi çekmemiz bazen yeterli olmaya bilir.ancak tatlı suda daha az iyon bulunduğu için elektrik akımı hızlı hareket edemez. başka sorunuz varsa her zaman yardımcı olabilirim elimden geldiğimce
hala okumanı bekliyorum
şimdi tuzlar iyonlarına ayrışarak iletkenliği artırır tamam örneğin en basit örnek NaCl: Na+ ve Cl ama benim sorum sudaki artı ve eksi yüklü değerlerin birbirleri arasın daki bağ hangi durumlar da + ve - birbirlerine dönüşebiliyor ses iletkenliği artıp armaması benim için önemki değil ikisi arasın daki geçişi güzel anlaşılır bi şekilde anlatırsanız suya istediğim yönü vermem açısın dan önemli olabilir.
teşekkürler arkadaşım bu vakitten sonra gelecek cevabın pek önemi yok.
kirliksepeti aramıza hoşgeldin akademist
ben gelişten hiç hoşlanmadım
Selam kirliksepeti ;