Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
discus ve papağan
slm arkadaşlar ben 200lt akvaryum yapıyorum papağan discus midas koymayı düşünüyorum beraber yaşarmı bide dişi ve erkek papağanı nasıl ayırt edebilirim şimdi teşekkürler
bu balıkları bir arada besleyemezsin ayrıca papağanların dişisini ve erkeğini ayırt etsen bile yavru alamazsın dişileri yumurta dökse bile erkekler yumurtaları dölleyemez
discuslar sakin balıklardır eğeryanına hareketli cinsler koyarsan rahatsız ve stresli olacaktır.papağanların cinsiyetini anllama için uzman olmak gerekiyomuş biraz
dişi papağanın yanına erkek midas koyarsam yavru alabileceğimi biliyorum
Arkadaşım discus çok narin ve sakin bir balıktır cihlid türlerinden papagan biraz etçil bir balıktır ve discuslara vurur ayrıca discusun yanın cichlid türlerinden bir tek ramirezi uygundur.
Ayrıca papagan midas konusuna geline papaganları ayrı bir akvaryuma koy içlerinde dişi varsa yumurta dökme zamanı yaklaştıkça karnı dolmaya yani şimeye başalayacaktır karnı dolan ve fi si yani cinsel organı çıkacaktır o zaman yumurta dökmeden onu midasın yanına almalısın midas onu döller çıkan yavrulardan yüzde 30 u papagan yüzde 70 i midas çıkacaktır kolay gelsin