Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yardım!!!!!!!!

lepıstesımın kuyrugu erımeye basladı lutfen yardım edın ne yapabılırım?

img

cefi86

19 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

erime çok hızla ilerlediyse yapacak bişe yok diye bilirim bu erime genelde soguk sular da çıkıyor ve çok hızlı ilerliyor bazı türler de kuyruktaki renkler beyazlaşıyor ve kuyruk tel tel olabiliyor eğer balıklarınız bu türlü bi haztalığa yakalanmışsa yapacak bişe yok diyebilirim öyle bi hastalık ki başlar başlamaz 7 saat içinde balıkları öldürebiliyor eğer kuyrukta erime yoksa kısma falan varsa işin daha kolay seranın ilaçlarını kullana bilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çözüm tuz banyosu.

27 derecede her 10 lt kap su için bir yemek kaşıgı iyotsuz yuz kullan balıgı bu kap içerisinde 5-10 dk arasında beklet...cıkardıgın akvaryumun suyunun 3 te birini dipten çekerek en az 3 gün bekletilmiş kloru gitmiş su ile degiştir...sonrada sıcaklıgı 27 ye sbt le ve akvaryumda mantar ilacını içerigine uygun olarak kullan...unutma bu işelemleri yaptıktan sonra balıgı akvaryuma koy yani önce balıgı karantina için bir yere al akvaryum işlerini hallet ve sonra balıga tuz banyosunu uygula ve temizlenmiş mantar ilacıda konmuş iyice filtre ile havalandırılmış akvaryumuna balıgını yeniden kavuştur...işler düzelecektir emin ol..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano yu dinle önemli not lar yazmış

slm cefi86,

ne oldu balık merak ettim?denedin mi tuz banyosunu?

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cefi86 ;

SERA`nın baktopur isimli ilacını prospektüsündeki uygulamaya göre kullan Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ