Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
MİAFOLİ VE LEPİSTES...
arkadaşlar öncelikle bayramınız kutlu olsun. benim merak ettiğim konu miafoli ve lepistesler ne kadar zamanda yani kaç günde bir yavrularlar? yeni damızlık miafoli ve lepistes aldım akvaryuma koyar koymaz yavruladılar. daha sonra onları yavruluktan saldım birdaha ne zaman yavruluğa koymalıyım acaba?
slmlar seninde bayramın mubarek olsun,
lepisteslerin 20-21 gün kadar gebelik süreleri vardır bu süre akvaryumdaki faktörlere göre degişir mesela sıcaklıga baglıdır.sıcaklık 27-28 derecede durması en uygunudur..eger gebeyse balık 28 derece daha uyugndur..yavrulara gelince yavruluktan salabilecegin bvoya geldilerse salmalısın ki onu yapmışsın bir daha yavruluga niye koyasınki..ben derimki eger yavruları yiyemiyorlarsa aynı akvaryumda kalsınlar ama saldırıyorlarsa büyükler onları baika bir akvaryuma koyman daha uygundur.dikkat et yavruluga demiyorum akvaryuma ve 1-2 ay sonra yavruları tekrar eski akvaryuma koyabilirsin..
Saygılarımla,
Crano
teşekkürler crano tavsiyelerine uyacağım. birde eğer yanlış telafuz etmiyorsam miafoli balıkları hakkında bilgin varmı? benimle payleşırsan özellikle gebelikle ilgili mutlu olurum. çok sağol.
kusura bakma lepisteslerin gebelik sürelerini yanlış yazmışım 27-28 gündür ok!ama 20 ile 40 gün arasında degişebilir...MİAFOLİ beslemedim kusura bakma.. :(
crano MİAFOLİ ne oda yenimi çıktı?
miafoli velifera galiba lepistes ve velifera lar için yavruluk kullanma bol bitkilendir akvaryumu.
ya diamond ben mi yazdım erdoglu yazmış..bende ilk kez duydugum için beslemedim dedim işte..
Selam erdoğdu ;
Lepistes;
Görünüş:
İnce uzun balıklardır. Erkekler daha küçük ve renklidirler. Doğadaki basit örneklerinden seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renklere ve kuyruk biçimlerine sahip gösterişli ırklar üretilmiştir. Dişiler genelde renksizdirler; daha çok grinin açıklı koyulu tonlarını taşırlar.
Cinsiyet ayrımı:
Erkekler daha küçük ve renklidirler. Dişilerde anal yüzgeç üçgen biçimindeyken erkeklerde gonopod adı verilen ince uzun üreme organına dönüşmüştür.
Beslenme:
Kaliteli kuru yemler.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Çok çeşitli su şartlarına uyum sağlayabilen oldukça dayanıklı balıklardır. Yanlız düzenli su değişimleri ihmal edilmemelidir. Örneğin: 2 haftada bir %15-20 oranında eski akvaryum suyu dipten çekilerek yerine en az 2 gün dinlenmiş musluk suyu. Musluk suyundaki kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için dinlenmiş suya iyi bir su hazırlayıcı (örn. BioPlast AquaClean) eklemek yararlı olacaktır.
Lepistes, bir grup balığıdır; en az 6`lık gruplar halinde gruplar halinde bakılmaları önerilir. Bir erkeğe iki dişi düşebilir. Dişi sayısının erkeklerden fazla olması sürekli erkekler tarafından kovalanan dişilere ara sıra dinlenme şansı verecektir.
Lepistesler, plati, neon balığı, rasbora gibi diğer küçük sakin balıklarla bir arada tutulabilirler. Akvaryum yeterince büyükse ramirezi, kakadu ve agassizi gibi cüce çiklitlerle de beraber beslenebilirler.
Bol bitkili akvaryumlardan hoşlanırlar. Akvaryumculuğa yeni başlayanlar için de önerilebilecek bazı bitki türleri: Cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubia barteri, vesicularia dubyana. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru lepisteslerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.
Üreme:
Çok kolaydır. Kullanılacak akvaryum en az 20 litrelik olmalıdır. Dişiler ortalama ayda bir, 10-40 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Daha çok genç dişiler kendi yavrularını yeme eğilimindedirler. Toz yem de yiyen yavrular, yumurtadan yeni çıkmış artemia larvalarıyla beslenebilirlerse çok daha hızlı gelişirler. Dişiler üç ayda, erkekler daha da çabuk cinsel olgunluğa ulaşabilirler.
Stresli bir ortam, örneğin akvaryumda rahatsız edici kuyruk yiyen balıkların bulunması, lepisteslerin sağlığını olduğu kadar dişilerinin düzenli yavrulayabilmelerini de olumsuz yönde etkiler.
crano tamam suç sende değil biliyorum ama gerçek ten güzel bi isim olmuş erdoğdu konu ile ilgili açıklama yapsa olay anlaşılır sanırım