Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

suyu değiştirdim.3 tane balığım öldü..

suyu değiştirdim çok sağlıklı olan 2 frontosam 1 yunusum öldü.acaba neden ??*

img

tomas

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

1. sebep su değişiminde ki oran yanı suyun kaçta kaçını değiştirdin 2. su seğişiminde musluk suyu kullandıysan zehirlenmiş olabilirler.(şebeke sularındaki kimyasal maddeler) 3. 1. yle aynı su değişimini %50 den hatta% 40 tan nfazla yapmışsan ısı değişimi yüzünden balıkların ölmüştür.

3. 1. yle aynı su değişimini %50 den hatta% 40 tan nfazla yapmışsan ısı değişimi yüzünden balıkların ölmüştür. genelde bu sebepten ölüyolar...

img

slave

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gereksiz su degişimleri balıkların ölümüne neden olur bunu defalarca yazdım...egerki su degişimin yeriydi diyorsan o zman yaptıgın hatalar şunlar olabilir:

suyun 3 de 1 inden fazlasını degiştirmiş olabilşirsin aslında herzaman sorun olmaz ama riskler daha fazla olur,

koyacagın su en fazla 3 gün beklemiş dinlenmiş olmalıydı...

bunlara dikkat ettin mi acaba???

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SUYUN EĞER BİRAZ KÖPÜKLÜ KALMIŞSA ONDAN OLABİLİR HEMDE SUYUN SICAKLIĞI VEYA SOĞUKLUĞUNDAN OLABİLİR!!!! AYNISI BENİM BAŞIMADA GELMİŞTİ!!!

Selam tomas ;

Gereksiz su değişimi diye bir şey olmaz!..Periyodik Su değişimi olur!... DoctorAyrıca aynen akademistin dediklerine katılıyorum.

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hatamı anladım ya suyun %100 ünü değiştirdim ve suyu sadece 1 saat beklettim ve ısısını tam ayarlamadım 1 - 2 kez daha böyle yapmıştım balıklarıma bişey olmamışdı bidaha olmaz diye düşündüm ama yanılmışım.cevaplarınız için çok teşekür ederim saolun...

img

tomas

20 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deep suyu gereksiz yere degiştirilmesini `gereksiz su değişimi` diye ifade etmekte bir yanlışlık yok..eleştiri yapacaksan bildigin şeylere yap..ok!burda seninle tartışmıyorum dogru olanı yazıyorum bana bilmişlik numaraları yapma..ve dogru birşeyi yanlışmış gibi göstermekten vazgeç..artık bunu ögren..suyu zırt pırt degişrirsen bu gereksiz bir degişimdir hiçbir faydası yoktur senin dedigin periyodik degişim ise olması gerekendir zaten..o da kafaya göre herzaman yapılmaz onunda bir çok koşulu vardır..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam tomas;

Dostum cevabım sanaydı...Gereksiz Su Değişimi diye bir şey olmaz!..Periyodik Su Değişimimi Olur... DoctorSenin bu durumu anlamana sevindim .Sağlıklı Balıklar..

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ