Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Işık Sürekli Açık
Arkadaşlar, akvaryumuma aldığım neonlar ışığı kapatınca Meleklere yem oluyorlar, 15 tanenin üçü gitti ilk gecede. 4 günüdür ışık sürekli açık ve kayıp yok... Bundan böyle ışığı sürekli açık bıraksam balıklar alışır mı, yoksa kimyaları bozulur mu, vatozlar bundan nasıl etkilenir.
kimyaları bozulmaz akvaryumda ışık 12-24 saat açık kalabilir ışığı açtıktan 30 dk sonra yemle yapmak gerekir. vatozlar da etkilenmez.tabiiki ışığın şiddeti de önemli oluyor bu durumda.ışığın şiddeti derinlikle eş orantılıdır.bana sorarsan gün içinde ışığı kapat.hava kararmaya başlayınca yakarsın.
ışık 12 saat kalsın balıkların ışığa olduğu kadar karanlığada ihtiyacı olacaktır dinlenmeleri gerekli çünkü hep ışık açık kalan bir doğa görmedim ışğığın devamlı açık olması bence hayvanların tedirgin olmasına neden olacaktır. meleklerin çok büyükse neonları yemeleri normaldir neonların iri olursa kendilerini kurtaracaklardır muhtemelen... tamamen benim fikrimdir teşekkürler...
Şöyle bir çözüm buldum... Şiddeti ayarlanabilir bir gece lambam var onu akvaryumun yanına koyup, ışığı birkaç günde yavaş yavaş kısıcam... tamamen karartıncaya kadar. Çünkü ışığın sürekli açık kalması çok doğal değil, dolyısıyla balıklara ve btikilere bir şekilde zarar vereceği kesin diye düşünüyorum. Bu arada meleklerden kurtulmak için arayışlarım devam ediyor. Yalnızca neon ve ramirezi beslemeyi düşünüyorum.
Selam sakarmeke ;
Akvaryum bitki ve ışık..
Akvaryum enine göre flüoresans sayısı belirlenmelidr...en iyi ışıklandırma akvaryumun eninin her 20 cm de bir olmak üzere bir tane flüoresans konur..mesela eni 60cm olan bir akvaryum için her 20 cm bir olmak kaydı ile 3 tane flüoresans yerleştirilmelidir..peki flüoresans ın rengi ne olmalı?renk çok önemli bir faktör özelliklede bitkiler için mesela yeşil ve mavi ısık bitkilerin gelişimini yok denecek seviyeye getirir.bu bakımdan önce kırmızı sonra da beyaz ışık bitkilerin gelişimi için en uygun renklerdir..bence her ikisini birden kulanın tabi en 40 cm varsa..şeçeceginiz flüoresans lar 25 watt lık olmalıdır.ışıgın açık kalma süresi olarak benim sizlere tavsiyem 12 yada 13 saat..fazlası da kullanıldıgı söyleniyor ama ben daha fazla açık tutmaya luzüm görmüyorum yani bu benim fikrim...ışıgın dahada fazla açık durması yada 25 watt dan daha güçlü olması suyun ısınmasına dogal olarak da oksijenin azalmasına neden olacaktır...Ayrıca akvaryumunuzdaki alglerin sayısı hızla çogalacaktır..bunu önlemek zaten imkansız ama stantartın üstüne çıkılmasıda bu durumu daha çok zorlaştırır yani alglerin çogalması mükemmel hızlı olur :)...bunu yalnızca engelleyebilirsiniz bu algleri yiyen balıklar var yada ilaçlar var ama ben ilaçları tavsiye etmem..bu yüzden akvaryumu zamanı gelince alglerden siz kurtarmalısınız nasıl mı?çok kolay, bildiginiz bulaşık süngeri varya hani arkası yeşil ve epey bir pürüzlü onlardan bir tane alın ama daha önce hiç kullanılmamış olacak ve sonrada başka bir amaca hizmet olarak kullanmayacaksınız..sizin aldıgınız bulaşık süngerinin görevi artık alg temizleyicisi olacak :)
Saygılarımla,
Crano