Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
TaTiL YeMi >< )))`>
Merhaba arkadaşlar... Öncelikle hepinizin kurban bayramını kutlarım... Bayram tatili nedeniyle bir hafta evde olmiicam.
Hava motoru, Filitre ve aydınlatma işini hallettim... Hepsini, bir saat dinlenip yarım saat calışacak şekilde ayarladım... Yemlemede mecbur tatil yemiyle olacak. 6 astronot 1,5 vatozum var... benim balıklar malum pirana dan farksız. acaba tatil yemi bunları keser mi? Daha önce kullanıpda farklı bi durumla karşılaşan yada söylemek istediğiniz bişeyler varsa bekliyorum...
Bu arada dün yaşadığım birşeyi sizlerle paylaşiim, bana ilginç geldi... Ben önceden balıkları etle besliyordum ve oyun olsun diye eti elimde tutup astronotlarımın şıçrayarak almasını izliyordum... Eti bıraktım (akvaryumu yeni temizledimde canım çıktı) Dün boş elimi akvaryumun üzerinde gezdirirken 9-10 cm lik minnacık balık akvaryumdan sıçradı ve elimi ısırdı (buraya kadar normal)... Elime baktığımda ufakta olsa bi kanama gördüm... Bu benim çok hoşuma gitti Astronotlarımı seviyorum
....
filtreyi 1 saat dinlendirmek yanlış olur hep açık kalsın . filtrene güvenmiyorsan timerlara hiç güvenme derim ben. tatil yemi üstünde en kalitelisinin bile 1 hafta yazar 3 gün zerre bulamazsın sen anahtarı bi tanıdığa birak yoksa balıkların aç kalır. tamamen benim görüşlerimdir teşekkürler.
güzel iyki buraya mesaj atmışsın aynısı benim başıma geldi tabi şu tatil yemi olayı pacu- oskar- vatoz besliyordum 4 günlüğüne evden çıkmak zorun da kaldık tatil yemi aldım geldiğimde şok olmuştum gördüklerim 4pacu piranhamın 2 sinin yarısı yoktu yani yenmişlerdi 3 oskar yani astronotan 1 i ölmüştü ölüm nedeni çok ilginç vatozun birini yemek istemiş hatta ağzına bile almış vatozun kafakısmından başlamış yutmaya tam olark başaramamış vatozun kafasının yarısını ağzına ancak sokmuş vatozların üstleri dikenli yutamamış ve ölmüş onun için bu tür balıkları tatil yemi falan dayanmıyor derim tamanem güçlüler güçsüzleri eliyor
nurettindede, filitreme güveniyorumda, ben hem öyle kullanıyorum... filitre biraz güçlüde akvaryum çorba gibi oluyo... balıklar ordan oraya... 100x40x40 boyutunda akvaryumum. yemleme işini nasıl yapacam ben ya... anahtar verecek kimsede yokki... yemin üstünde weekendfoder yazıyo, haftasonu yemi... adam bu 12 balığa bi hafta gider dedi ama bu açıklama beni pek kesmedi açıkçası... japon mapon olsa tamamda bu astronotlar birbirini yemi biraz geciktirsem yemeye başlıyo... İnşallah ölmez balıklarım... :( bakacaz artık bi çaresine... cevaplar için teşekkürler...
hasın üretimi 25ytlye içine yem konulabilecek ve ayarlanan saatte yemi bırakan bir aleti var.Bunu deneyebilirsin. 21 günlük diye belirtilmiş
arkadaşım dediğin aparatın bulunduğu siteye baktım http://www.tropikalgaleri.com/ekstralar.htm ama bu web sayfasından alış veriş yapılmıyor... ben Konya`dayım... bu cihazı nerden bulabilirim.. bunuda bi söylerseniz çok sevinirim....
bayram nedeni ile kargolama yok şuan ama aklında olsun bişiler buldum http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=560306&productid=ptar01551107808
Arkadaşlar, teşekkürler... bu tatil yemi bizim balıklara gitmez... bigtospik, aklıma yattı dediğin ve hemen gidip bi otomatik yemleme cihazı aldım... 30TL ye patladı ama 70TL lik balık katliamından iyidir. o tatil yemleri olsa olsa japon, lepistes falan için iyi gider.... Aİ.M marka cihaz... çok pratik ve güzel bi cihaz... denedim ve benden tam not aldı...
HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR!!
güle güle kullan :)