Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

biyolojik filtre tam olarak nedir?

Ben bir dış filtre alıp içine substrat koyacaktım ki kafama takıldı.hepsiburada.com da başlı başına biyolojik filtre adı altında satılan filtreler var.Bunlar ne oluyor. Yüksek yüzey alanına sahip bir dış filtre bakteri kolonizasyonu sağlanınca biyolojik filtre namını alamıyor mu?Açıklarsanız sevinirim.

img

bigtospik

19 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

biyoloijk fitre derken tabiki içindeki bulundurduğu yapıyla bakteri kültürleri için yaşayabilecekleri ortamlar sağlanmış bunun için biyolojik filtre deniyorBiyolojik filtre denildiğinde akla üzerinde ki bakteri kültürlerini rahatlıkla devamlı bir şekilde barındırması demektir

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dolphin c-500 ün iç hacmi ne kadar acaba.Eheim 2211 in iç hacmi sadece 1litre.Yani içerisine koyacagım malzeme çok miktarı cok sınırlı olacak vede bu malzemeye yapışacak bakteride az olmuş olacak.c-500ün içi seramik elyaflı 80ytl,eheim boş 99 ytl satılıyor.Eğer c500ün iç hacmi 3 litre filansa onu alıp substrat basmak lazım içine.Deepfishing sürekli c-1100 öneriyor,buda onun 2 alt modeli.Fakat duyduguma göre dolphin piyasaya yeni girmiş.Yani uzun süreli kullanılıp eskitilebilecek kadar bir süre geçmemiş.Sonradan atman wari bir ürün olduğu ortaya cıkmasından korkuyorum.Komple 140ytl param var benim. 99ytl eheim 40ytl substrat 3 ytl elyaf seramik,150 litreye kadar sitesinde öneriliyor. yada 80ytl dolphin c-500 40ytl subsrat 1.5ytl seramik,zaten elyafı var.259 litreye kadar akvaryumcu öneriyor.(bir üst akvaryum almaya kalksam hemen 100litreye dayanacak akvaryumum,eheimin yetersiz kalmasından korkarım ilerisi için) ama elektrik kullanımı nekadar?eheim sadece 5watt çekiyor. Sürekli filtre ile ilgili msgler atıyorum ama tam olarak tatmin olamadım sanırım cevaplardan.Bu sorularıma da tam bir cevap gelirse çok sevinirim.

img

bigtospik

ÖZEL MESAJ

dolphin c500 de karar kıldım gibi.Ama yedek parçasının olmadıgını söyledi bir akvaryumcu.Eheimında sadec bir mınkatısı 40ytl,hortumunun metresi 10ytl gibi değerlerden bahsetti. Atman parçası bol miktarda varmış ama ben atman istemiyorum. dolphininde deve boynu diye bir kısım varmış,çabuk kırılıyormuş,bulunmadıgından çöpe atarsın dediler. OFf kafam karıştı gitti.Substratında suyun sertliğini azalttıgını söylediler.

img

bigtospik

ÖZEL MESAJ

arkadaşım yedek parçaya cok takılma ve git tetra al yada sera emin ol memnun kalacaksın. kendi görüşümdür teşekkürler.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ