Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
cok acil!!!
oncelıkle herkese merhaba ben bugun 4 tane lepıstes aldım 1 erkek 3 dısı ama akvaryuma koydugumda bı 30 dakıkadır baktım ama cok hareketsız ve halsızdıler bunlar ne olacak ve her bırıne kac tane yem verıyım
yemi az wer. biraz zaman geçsin alışırlar akwaryuma.
pekı lepıstesler dogurmaya basladımı ben yavruları yavrulukta mı beslıyım we onlar kac tane yem verıyım
bitkilerin varsa yavruların oralara kaçacaktır..Yoksada yavrular daha doğmadan doğumun yaklaştıgını anlayıp yavruluğa alman lazım.Benim için çok sorunlu bir iş olmuştur bu hep.
selam cefi86 lepisteslerinin hareketsiz kalmaları normal yeni bir akvaryuma geldikleri için ortama alışmaya çalışıyolar balıkların ortama daha çabuk ve daha rahat alışabilmeleri için sera aquatan kullana bilirsin ikinci soruna gelince akvaryumun büyükse ve yada çok bitkin varsa balıklar annenin karnından çıktığı an saklanırlar bence akvaryumda kalsın hamile balıkı yavruluk daha küçük olucağı için lepistes yavrularını daha rahat yer mesela benim lpepistes bugun dogurmuş yavruların hemen yavruluğa aldım hepsi saklanmış ve yenmemiş o yüzden akvaryumda kalması daha iyi hamile balığun yavruların saklanmısı için su üstü bitki türlerini kullana bilirsin mesela su mercimeyi sevgiler
slm arkadaşım eyer lepistes üretmek istiyosan 1 dişiye en az 2 erkek almalısın ayriyeten yavrular için akvaryumun içine folyo iplerini 5-6 kat yapıp koya bilirsin yavrular içine saklanır ama en sağliklısı küçük bir yavru akvaryumu al derim ben sana. Sana iyi üretimler...