Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yardımcı olurmusunuz
arkadaslar ben ılk defa lepıstes beslıycem bana yardımcı olabılırmısınız tesekkurler
tabiki ne demek...akvaryum aldınmı?
akvaryumum var 60*20*25 buyuklugunde dısı kac tane erkek kac tane koyuyım,bunlaara ne yem verıyım,su degısımını nasıl yapıyım,yavruları kac ay sonra buyuklerın yanına koyuyım, yavrulamakları ıcın neler yapıyım,akvaryumcudan lepısteslerı alırken nelere dıkkat etmelıyım(hastalıklımı saglıklımı gıbı),yıne akvaryumcudan alırken lepsıteslerı buyuk mu alıyım yoksa kucuk mu cevaolarınız ıcın sımdıden tesekkurler
ilk defa balık mı besliycen yoksa lepistesmi yani daha önceden baska bir balık beslediysen bir iki kratere dikkat ederek rahatça besleyebilir vede üretebilirsin. hiç balık beslemediysen önemli şeyler var mesela uygun ölçülerdeki akvaryum en az 50 cm derim ben daha küçük akvaryumdada besleyebilirsin ama 50 santim ilerisi içinde işini görür. uygun bir filtre görüntü açısından şelale fitre öneririm. tabi ısıtıcı hava taşı ve iyi bir biotop için bitkiler. akvaryumu kur iki gün boş dönsün sonra at balıkları sıcaklık 26 da sabit kalsın günde 9 saat ışık açık kalsın hava motoru günde 6 saat açık kalsın bitki çoksa gece ışık kapalıyken kaliteli yem kullan akvaryumcudan dezenfektan için ilaç al ucuz diye ufak mavı bir kutu verir muhtemelen kutunun baskı rengi soluksa ve prospektüsü yoksa alma bakı rengi düzgün ve prospektüslü olanlar orjinaldir ilk kurduğunda damlat akvaryuma. şimdilik bu kadar sorularını bekliyoruz diğer forum arkadaşlarımla beraber. tamamen benim fikrimdir teşekkürler.
üretim için bol bitkilendir yavruları ayırma anneyide tabiki yavrular bitkilerin arsına saklanacaktır sakın yavruluk kullanma hem anneye hem yavrulara yazık edersin.
Selam cefi86 ,
Lepistes;
Görünüş:
İnce uzun balıklardır. Erkekler daha küçük ve renklidirler. Doğadaki basit örneklerinden seçici üretim yöntemleriyle çok çeşitli renklere ve kuyruk biçimlerine sahip gösterişli ırklar üretilmiştir. Dişiler genelde renksizdirler; daha çok grinin açıklı koyulu tonlarını taşırlar.
Cinsiyet ayrımı:
Erkekler daha küçük ve renklidirler. Dişilerde anal yüzgeç üçgen biçimindeyken erkeklerde gonopod adı verilen ince uzun üreme organına dönüşmüştür.
Beslenme:
Kaliteli kuru yemler.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Çok çeşitli su şartlarına uyum sağlayabilen oldukça dayanıklı balıklardır. Yanlız düzenli su değişimleri ihmal edilmemelidir. Örneğin: 2 haftada bir %15-20 oranında eski akvaryum suyu dipten çekilerek yerine en az 2 gün dinlenmiş musluk suyu. Musluk suyundaki kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için dinlenmiş suya iyi bir su hazırlayıcı (örn. BioPlast AquaClean) eklemek yararlı olacaktır.
Lepistes, bir grup balığıdır; en az 6'lık gruplar halinde gruplar halinde bakılmaları önerilir. Bir erkeğe iki dişi düşebilir. Dişi sayısının erkeklerden fazla olması sürekli erkekler tarafından kovalanan dişilere ara sıra dinlenme şansı verecektir.
Lepistesler, plati, neon balığı, rasbora gibi diğer küçük sakin balıklarla bir arada tutulabilirler. Akvaryum yeterince büyükse ramirezi, kakadu ve agassizi gibi cüce çiklitlerle de beraber beslenebilirler.
Bol bitkili akvaryumlardan hoşlanırlar. Akvaryumculuğa yeni başlayanlar için de önerilebilecek bazı bitki türleri: Cryptocoryne wendtii, vallisneria spiralis, anubia barteri, vesicularia dubyana. Salvinia, lemna minor (su mercimeği) ve pistia gibi su üstünde yüzen bitkiler yavru lepisteslerin saklanmaları ve beslenmeleri için çok yararlı olurlar.
Üreme:
Çok kolaydır. Kullanılacak akvaryum en az 20 litrelik olmalıdır. Dişiler ortalama ayda bir, 10-40 arasında yavru balığı canlı olarak dünyaya getirirler. Daha çok genç dişiler kendi yavrularını yeme eğilimindedirler. Toz yem de yiyen yavrular, yumurtadan yeni çıkmış artemia larvalarıyla beslenebilirlerse çok daha hızlı gelişirler. Dişiler üç ayda, erkekler daha da çabuk cinsel olgunluğa ulaşabilirler.
Stresli bir ortam, örneğin akvaryumda rahatsız edici kuyruk yiyen balıkların bulunması, lepisteslerin sağlığını olduğu kadar dişilerinin düzenli yavrulayabilmelerini de olumsuz yönde etkiler.
Sevgiler.
bu ebatlardaki akvaryum leistes için gayet uygun..o zman sana lepistesler hakkında bir kaç şey anlatayım:
gerçek adları yani latince adları : Poecilia reticulata..lepistesler 3 aylık olduklarında cinsel olgunluga ulaşırlar...üretimin saglıklı olması için dişilerin sayısını erkeklerinkinin 2 katında fazla tutmakta fayda var mesela:3 erkek 7 dişiyle bu işe başla derim ben..birbirlerini kovalayınca dişilerin gebe kalabilir..gebelik süreleri normalde 28 gündür ama bu çeşitli faktörlere göre degişebilir mesela sıcaklıga....uygun sıcaklık 27-28 dercedir..su pH ı:7-8 arasında uygundur su sertligi orta dereceyi severler.yavruların büyütmen kolaydır yani okadar sorun yaşamzsın ama en başlarda bir kaç kayıp verebilirsin hemen bıkmak yok ok!!!
akvaryumcudaki sulara dikkat et rengi yeşik kızıl rengi olan bir su varsa o akvaryumdan balık alma...balıkları biraz incele derilerinde herhangi bir leke yüzgeçlerinde yırtılma yada yine deriklerinde böylepamukçuk gibi tanecikler olmasın....alacagın balıklar zaten en fazla 6 cm kadar olur bu da dişidir zaten dişilerin boyları aynı yaştaki erkeklerin boylarından iki katı olur bu da en fazla 6-7 cm dir..
şimdilik söleyebilecekjlerim bunlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...buradaki her arkadaşım senin için elinden geleni yapar merak etme...
Saygılarımla,
Crano
arkadaslar cevaplarınız ıcın cooooook cooooook tesekkurler