Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
dıs filtre yardım
100 lt lik bi akvaryumum var atman f2 alamyı düsünüyorum akvaryuma yeterli olurmu yada sizce baska bi marka mı almalıyım en iyisi atman diolar ama...kafam karıstı yardımcı olursanız sevinirim...
SELAM AKVARYUMUN HAYIRLI OLSUN SANA EN İYİSİ DİYENLER KULLANICIMI SATICIMI ÖNEMLİ OLAN O DUR KULLANICI OLARAK EHEIM 2215 VEYA 2217 SERA VE TETRA KALİTELİ MALLARDIR ALMAN MALI YEDEK PARÇASI BOL UCUZ OLSUN DİYORSAN BAŞKA DOLPHING C 1100 BEN KULLANMADIM KULLANAN LAR SİTEDEKİ ARKADAŞLAR( BANA KALSA PARAYI BİRSEFER VERMEYİ TERCİH EDERİM) YALNIZ İÇ MALZEMEYİ KALİTELİ OLMAZSA MOTOR İKİNCİ PLANDA SAYGILAR
arkadaşım elindeki paraya bak ve ona göre seç filtreyi sonuçta önemli olan içindeki malzeme ama şunuda unutma ucuz filtre alırsanda bu sefer elektrik daha yüksek gelmeye başlar ama 3 5 watt seni rahatsız etmezse ayrı. ben atman da eheimda kullandım eheim başlı başına bu işin mercedesi derim ben ama emin ol atman aldım şikayetçiyim demezsin. filtre içeriğini sera yada eheim al derim mutlak surette... tamamen kendi fikrimdir teşekkürler...
be yeni tetranın ex 600 filtresini aldım.İçi full dolu 115 ytl aldım.çok sessiz çalışıyor üzerinde muusluklarıda geliyor. 10 watt cekio. Kesinlikle tavsiye ediyorum!! 80 ytl ye atman alıyosun ve ici boş.İçi ni nitelikli bi malzemeyle doldurmak en az 40-50 ytl
ya bana atman bu isin kralı dediler onmdan kaliteliymis sanırım ama herkes ayrıltelden calınca bende bi soruyım dedim tesekkürler arkadaslar yardımlarınız icin..
atman neyin kralı bilmek istermesin sondan kral!!!bu konuda tabiki ehiem ve sera ayrıca tetrada çıkarmış onlarda iyiymiş...yani BARON53 aynen katılıyorum...
Saygılarımla,
Crano
Selam Filtre Akvaryum da seçilecek en önemli elemanlardan biridir akvaryumun kalbi beyni organlarını besleyen ana atardamarı kısacası her şeyi gelelim filitre konusuna Ben kendim şu ana kadar piyasada bulunan her tür filitreyi kullanarak denedim aralarında ufak tefek farklar var tabii belli bir düzeyde olanlar için Filitre seçerken balıklarının akvaryumu sık kirletip kirletmediklerinden tutta akvaryumun hacmine ve kullandığın suya kadar bir çok done var Tabii birde işin ekonomik boyutu Eheim piyasanın en iyi filitrelerinden biri 2213 ailesi var 300lük dolu ve boş olmak üzere iki ayrı şekilde pazarlanıyor dolusunda efimek efisubstrat ve biyolojik süngerleri ve musluklar mevcut boş olan ise daha ucuz ve muslukları bile yok ilk öncelikle akvaryumunun litre cinsinden ne kadar su aldığını belirlemelisin sonrası mevcut litrenden biraz daha güçlü bir filitre seçmek olacak eheim lar aynı zamanda elektrik tüketimi konusunda çok cimriler örnek verecek olursak 2213 eheim 16 watt iken dolphin in 700 ü 45 watt civarında bu da aralarındaki elektrik tüketimini de açıklıyor atmana gelince tamamen eheim taklidi ve debisi oldukça düşük bir ürün ve son derece kullanışsız muslukları su kaçırabiliyor içini temizlemeye kaktığında sorun çıkartıyor ve etraf su olabiliyor oda bişey değil tekrar devreye aldığında akvaryumun içinden motora gelen su basıncı düştüğü için sorun yaşıyorsun atmanı kesinlikle tavsiye etmem bir kullanan olarak Dolphinlerin ürünleri kaliteli ve yedek parçasını eheim gibi bulabilirsin içinde bir adet sünger ve karbonla gelicektir diğer motorlara göre elektrik tüketimi biraz fazla ama eheimden bile su döngü debisi fazla olan bir ürün ve en önemlisi hiç bir motorda olmayan akvaryumdaki suyu motorun içine çekmek için bir çek valf sistemine sahib büyük bir kolaylık seranın ürünleri var fiyat olarak çok pahalı ama elektrik ve uzun ömür göze alındığında çok iyi ürünler ama su debileri biraz düşük Hagen ın ürünleri var türkiyede ender bulunuyor gözün kapalı alabilirsin bulabilirsen seranın takliti ama güzel bi taklit Yeterince açık olmuştur inşallah keseni ve akvaryum litreni göze alarak bir ürün seç derim "Olmaya devlet cihanda bir temiz aquarium gibi"
selam corona teşekkürler.