Hepsievcil

Kuş Forumları > Papağanlar

Mesaj Ekle

cennet _SORU_

bende bi cennet var alalı 1 yıl oldu ve el haricinde herşeye alıştı.. ona dokunmayan bin yaşasın mantığı güdüyo sanki :) bunun bi çaresi varmı yani ele alıştırmanın?

img

deathwill

20 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADAŞIM BENDE DE 1 ÇİFT CENNET VAR GEÇEN AY 3 YAVRU ALDIM. BENCE İDEALİ AKŞAM YEM KABINI ALMAK VE SABAHLARI ELDEN YEM YEDİRMEYE ALIŞTIRMAK. DİĞER ALTERNATİF DE KATATLARINI KESMEK .UÇTAKI İLK 3 KANAT KESİLMEDEN 3. DEN İTİBAREN HER İKİ KANATTAN DAN 3-KANATI YARISINDAN KESERSEN SANIRIM ELE DAHA KOLAY GELECEK. BEN DENEDİM VE İŞE YARADI .SAYGILAR.

img

falco

21 yıl 10 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mrb falco, sana bir soru sormak isterim umarım bana yardımcı olabilirsin, sorum, cennet papagan çiftinden ( tabii bu çifte balı ama normal bir çift için) yıllık ne kadar yavru ( yumurta) alınabilinir?

img

berkant005

20 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kanat keserken çok dikkatli olmak gerekir. Kuşlarda kan tüyleri oluyor. Eğer kan tüyünü keserseniz kanama başlıyor ve bazen bu kanama ölümle bile sonuçlanabiliyormuş. Eğer kuşunun kanatlarını kestirmeyi düşünüyorsan uzman birine kestirsen iyi olur. Not: Benim kuşum sultan papağanı. Verdiğim bilgi cennet papağanları için de geçerli mi bilmiyorum.

img

sakagun

20 yıl 6 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dogrusu kanat kesmek ve ac birakmak ele gelmesi acisindan cok ise yariyor. Kanatlarindan ilk 4 tuyun uclarindan kesmistim. Kus herhangi birsey hissetmedi ve tabi kanama olmadi. Dogrusu ben acemi oldugumdan oldukca az kesmistim. Halen yerden koltuklarin en ustune kadar yukselebiliyor ama en azindan kendisini camlara ya da aynaya vurmuyor ve ele daha rahat geliyor. Yemlik olayindan sonra elimden korkmadan yem almaya basladi. Fakat ne yazik ki bana alistigini soyliyemem. Doydugunda yuzume bile bakmiyor hemen uzak bir noktaya ucuyor. Halen elime gelene kadar tepkili. Ve yanliz kaldiginda oynama gibi bir tesebbusu yok. Ilk 2 gun kagitlari delik desik ediyordu simdi ise yemini yeyip suyunu icti mi geciyor bir koseye oylece duruyor. Bana gelmese bile az cok oynamasini isterdim. Garibanin o sessiz sakin halleri uzuyor insani(ben yine de sikilmasin diye ara ara yanina gidiyorum, bazen elma veriyorum, elmayi seviyor bu kuslar :) ). Belki de yanlis yaptim, sultan almaliydim...

img

amateur

20 yıl 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADŞIM SEN HATAYI BAŞTA YAPMIŞSIN KUŞU ALALI 1 YIL OLDU DİYOSUN AMA NİYE ELİNLE YEM VERMEYE ÇALIŞMADIN Kİ BAŞKA YÖNTEMLERDE YAPABİLRİDN ŞU AN TEK YAPACAĞIN ŞEY Bİ EŞİNİ AL YAVRULARI ALINCA KUŞLARI SAT YAVRULARI ALIŞTIR KENDİNE

img

cennet

19 yıl 9 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ