Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

dış filtre sorusu,

2006 yılı planı olarak alacagımı söylemiştim hani size.Ama kredi kartı dolu cıktıgındna alamadım.Neyse bu arada kafama bişi takıldı. dolphin c-500 dış filtre 80ytl eheim 2211 dış filtre 99ytl(www.arkadaspet.com burada gördüm adresini) ben bunların hangisni alayım.Akvaryumcu eheimın o modelinin çok sınırlı akvaryumlarda kullanabileceğimi filan söyledi(300litre/saat).Kafama takıldı.Ben bunlara her koşulda 1litrelik substrat alacam.Ona göre öneri verirmisiniz?

img

bigtospik

19 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla ehiemin bu modelini bilmiyorum açıkçası ama dolphinden iyidir o kesin...bence c-500 yerine alırsan c-1000 düşün ben sormuştum fiyatını 90 yada 120 ytl ydi yanlış olmasın..alıcaksan c-500 degil c-1000 al...yada ilk sırada ehiemi tabiki...mesela bi 2215 i alabilirsin...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam bigtospik ;

1100 Dolphin al..Kalitesi tartışılmaz... DoctorTest edilmiştir:)))

Sevgiler.. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yazmayı unutmuşum,takacagım akvaryum maksimum 50 litre su alır ki ben buna 40 litre koyuyorum. kaplumbağa derisinden dolayı böyle bir çözüm gerekiyor bana.Yani c-1100 falan çok büyük olacak değilmi?

img

bigtospik

ÖZEL MESAJ

Selam bigtospik ;

Elbette 40lt lik akvaryuma 1100 Dolphin çok büyük gelir nerdeyse içi 40 lt su alır zaten:)))))40lt.lik bir akvaryum için şelale tipi filtre kullan GAP-X birinci tercihimdir.hem parçası bol hem ucuz 25YTL yüzeysel ve yüzen tüm cisimleri temizler.fitreyi temizlemende 10dk.sürmez. Santa's Cookies

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

hımmm o zaman evet biraz büyük olur :)...bence sen 2211 i al yada c-500 iyi bir seçim olabilir ..yada kaliteli bir iç filtre düşün...

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bigtospik ,40 lt lik bir akvaryum için dış filteyi tercih etmemelisin.Vereceğin paraya yazık.Dış filtreye vereceğin parayla daha büyük hacimli akvaryum almanı öneririm Santa's Cookies

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

40 lt relik akvaryuma dış filitre koymak anlamsız.bence de şelale tarzı filitre kullan .deep e katılıyorum

7 gün olmadan şelalenin boruları tıkanıyor.Hiç su çekemiyor.İçinde bakteri oluşturacak neredeyse hiç yüzey alanı yok.Bu yüzden ufak dış filtre tercihinde bulunmuştum. 80x30x20x tarzı bir akvaryum. 40 litre diyince bir kova aklınıza gelmiyordur umarım :).Bu akvaryumada maksimum 48 litre su girebilir.

img

bigtospik

ÖZEL MESAJ

dolphin c-500 alıp substrat doldurmak mantıklı gibi geliyor ama aldıgım yer kapanacak olursa garanti için karşımda sorumlu bir yer nasıl bulacağım.İnternette hiçbir referans bulamadım. eheim dedinmi pat diye bir ton şey çıkıyor.eheim 2211 almayı bu yüzden düşünüyorum.Yinede fikirlerinizi almış oldum teşekkür ederim.Eklemek istediğiniz birşey olursa tabiki takip edeceğim.Eheim sitesinde 150 litrelik akvaryumlara kadar kullanılabilir diye geçiyor.Bir gün akvaryumu büyütmeye kalkacak olsam 100litre bile çok büyük bir rakam benim için,çünkü tospa besliyorum.:)Ama okadar çok büyük kaka yapıyorlarki anlatamam :D

img

bigtospik

ÖZEL MESAJ