Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

iç filitreye kara veremedim

öncelik le selam eder yeni yılınızı kutlarım.arkadaşlar 200 lt akvaryum kullanıyorum.eheim 2213 dış filitre var fakat yetmediğini düşünüyorum.elime atman at-f203 modelinde filitre geçti.akvaryuma koyduğumda sanki su debisi fazla gibi geldi.2000l/h yazıyor bu saat te 2 tona tekabul ediyor herhalde yanılıyormuyum?sormak istediğim bu güçte bir filitrenin balıklara rahatsızlık vermesi mümkünmü?sizce ne tür bir filitre kullanmalıyım.ne tavsiye edersiniz?cevaplarınız için teşekkürederim.

img

acdc

19 yıl 3 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

AYNI ŞEKİLDE BENDEDE atman at-f203 modelinde filitre VAR..KULLANSAMMI DİYE DÜŞÜNÜYORUM..ACABA ZARAR VERİRMİ VEYA GEREK VARMI ÇOK GÜÇLÜ ÇÜNKÜ..

img

sofuoğlu

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilk kullandığınız filtre 2213 bir dış filtredir ve saatte 400-450lt arası su çevirir buda akvaryumun için saatte 2 defa dönmesi demektir bu da akvaryum da balık çok sayıda değilse uygungundur son aldığınız filtre bir iç filtredir ve dediğiniz gibi çok kuvvetlidir 200 lt akvaryuma kullanılabilir eğer hassas balıklarınız varsa discus melek gibi bunlar için zarar verebilir filtreyi akvaryumun arkasına takarak öncama vurması sağlayabilirsiniz ayrıca kullandığınız dış filtre daha az elektirik yakar nerdeyse 3 katı diyebilirim dış filtreden şaşmayın derim ayrıca filtreler dıpş filtreler kullanıldıkça su debileri yavaşlaya bilir bunu da cözebilirsiniz hortumların içinde ki yosunlaşma yada filtre içerisine çok fazla miktar da malzeme koyulması bazı nedenlerindendir bunları kontrol edebilirsiniz filtre olarak atman marka f3 alabilirsiniz biyolojik açıdan da dış filtre her zaman iydir

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM acdc FİLTREN GÜZEL  YETERSİZ DEMEKLE EKSİKOLAN OLAN BİRŞEY VAR MESELA YEM OLUR  MOTORUN İÇMALZEMESİ OLUR BAZI KALİTELİ YEMLER SUYU KIZARTIR  PİYASA YEMLERİ SUYU BOZAR MOTORUN KURULUŞU EN ALTTA SERAMİK ÜSTÜNE SPRAT 2 KUTU VEYA 1 KUTU SUPRAT GERİSİ ELYAF  OLUR İÇ MALZEMELER KESİNLİKLE KALİTELİ OLMASI GEREK  ELİNDEKİ MOTOR ÇOK İDEAL  HAFTADA BİR VEYA İKİ HAFTADA BİR  YÜZDE 30  SUYU TAZELİYORMUSUN DİP ÇEKİYORMUSUN YAPMIYORSN BUNDAN SONRA PROGRAMINI YAP YAPILMASI GEREKEN BUNDAN İBARETTİR SAYGILAR

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

substrat eheim`ın kayıtlı bir markasımı acaba?Eheim dışında substrat diye birşey bile bulamadım ben.1 litresi 40ytl substratın. Başka marka varmı onda bari yardımcı olursanız sevinirim.1litreden az satılmıyor eheim substrat

img

bigtospik

19 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

başka markalarda da bulabilirsin seranın var mesela veya birkaç arkadaşla toplanıp alman daha iyi olur

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filtreye neredeyse en az 0.6 litre substrat koymam lazım. geri kalanı kimseniin işine yarmaaz. yani 2 kişi olarak bile bölüşemem kimseyle.

img

bigtospik

19 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ