Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
beta için yardım :(
herkese merhaba..yeni yılınız kutlu olsun.. gelelim derdime: balık beslemeye yeni başladım, bi arkadaşım yaklaşık 2 senedir fanus ta beta besliyor ve benim de hoşuma gitti..aldım..maalesef benim aldığım hastalandı ve öldü..o öldükten sonra balık hastalıklarıyla ilgili ve balıklarla ilgili yazılar okudum az çok elimde dökümanlar var..neyse bi tane daha aldım..yaklaşık 2 hafta oldu ve aldığımdan beri yem yemiyor..hala yaşıyor ama yem yediğini hiç görmedim :( derken bu süre zarfında beyaz benek oldu,ilaçla iyileştirdim..ama hala keyifsiz görünüyor..öleceğinden korkuyorum..belki de şu anda başka bir hastalığı var onu okuduklarıma istinaden söyleyebilirim: kendini taşlara vuruyor,taşların altına saklanıyor,ara sıra su üzerine çıkıp baloncuk yapıyo ve tekrar dibe :( onu böyle görmek üzüyor beni doğal olarak.. aldığımda bana yurtdışından yeni geldi dediler,ve bi yerde okudum sanırım bu nedenle hasta..ve beta türleri için kaçınılmaz hastalık "oodinium " muş..yine bi yerde okumuştum.. neyse.. tuz banyosu iyi geliyormuş genel bir bakım için,bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..( nasıl bir tuz? balık tuzlu suyun içine mi atılacak? vs..) __ b i r s e n __
Selam birsennn;
Betanı geniş bir akvaryuma koy ki daha rahat etsin.. Hele akvaryuma bir alıştımı iştahı daha çok yerine gelir...
Tuz kullanırken dikkat et labirentli balıklar tuzdan ciddi biçimde etkilenirler. Özelliklede bettalar.(Kullanacağın tuz Kaya Tuzu olmalı)
Bir akvaryumda bir beta olmalıdır. Çift olarak dahi besleyemezsin.Ancak aynı su şartlarını(asidik) gerektiren Gromi ve Cennet balıklarıyla beraber bakabilirsin.Bolca su altı ve su üstü bitkileriyle zenginleştirilmiş bir akvaryumda harika duracakları kesindir.Ayrıca akvaryuma koyacağın betayı küçük alıp akvaryum ortamında büyütmeni öneririm,kavanozda büyütülmüş olan betalar akvaryuma konduğu zaman kısa ömürlü olmaktadırlar
arkadaşının evde beslediği yerdeki ortamın sıcaklığıyla sizin evdeki ortamın sıcaklığına dikkat et dediklerin düşük ısıda olduğu için olabilir küçük bir kadeh barda ğın da bile besleye bilirsin tabi büyük bi fanız olursa iy olur aldığın zaman balığın hasta oılmamasına dikkat et benekler olmasın üzerinde ve renklerinden anlaya bilirsin hasta olanbalığı sağlıklı balıkların çok canlı renkleri vardır ayrıca betalar genelde konuldukları yerde fazla hareket etmezler köpük yapması normaldir eve kalorifer yakımların daysa ısının bir düşüp bir yükselmesi balığı çok önemli şekilde etkiler
Selam birsennn ,
Evde beslenebilen tüm balıklar için en iyi ,doğaya en uygun koşul AKVARYUM koşullarıdır.