Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni Filtre Aldım :)))

Selam Arkadaşlar, Dün hepsiburada'' dan Atman At EF4 (3338) Filtre aldım. Ürünü bugün kurmaya başlayacağım. Kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Dün biraz okudum yanılmıyorsam içi su dolu olarak çalıştıracağım... Bekliyorum :)))

img

black77

19 yıl 5 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ;

İçindeki aparatları kullanmadan önce yıka.Daha sonra sırasıyla aparatları yerlerine yerleştir.Giriş çıkış hortumlarını doğru yere vidala.İçine su doldur ağzına kadar.Daha sonra motoru çalıştır,su çıkış hortumunun ucundan suyu içine çek biraz boşa aksın bir kovaya olabilir.Daha sonra hortumu akvaryumuna monte et.Güle güle kullan Santa's Cookies:))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

DEEP sağol. Bir de 150 - 180 lik akvaryum alırsam süpper olacak.

img

black77

ÖZEL MESAJ

Selam black77,

Filtreni almışın artık edindiğim tecrübe ve yakın dostlarımın tavsiyesi ile en kullanışlı ve fiyat olarak en uygun filtre bence 1100Dolphin..Akvaryumunada en kısa zamanda kavuşursun umarım . Blue Tang :)))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryuma monteledikten sonra suyun çıkış kısmını çekiş kısmına en uzak noktaya ulaştır filtrenin 1 saatten fazla durmasına engel ol içerisindeki malzemelere ek olarak biyolojik yanın daha iy bir şekilde sürmesi için bazı şeyler alabilirsin ayrıca filtre içinde ki aktif karbonu yani siyah torba içindeki kurulumdan bir iki gün içerisinde çıkar ilerleyen zamanla da hortumların iç kısmında oluşan yosunları temizle balıkların yemesine izin verme

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Filtreyi kurdum (heyoo) fakat aktif karbon ve seramik siparişim gelmediğinden sadece sünger ve elyaf ile çalıştırdım. Elyaf ve süngeri üç gözün en üstüne koydum. Alttan üste; 1 göze seramik 2. göze aktif karbon 3. göze siyah sünger (filtrenin içinden çıktı ve 1. gözdeydi) ve elyaf koyacağım sanırım. Doğru mu? Bu arada bu forumu çok başarılı buluyor ve çok şey öğrendiğimi belirtmek istiyorum.

img

black77

ÖZEL MESAJ

en üst kısımda elyaf bulundurmalısın bu küçük pisliklerin yakalanması için faydalıdır ve elyafa dikkat et çok fazla miktar da olmasın filtrenin üst kısmına takılarak su debisinin düşmesine yol açar orta kısım burya biyolojik amaçlı substrat malzemesi bırakmalısın yine aktif karbon da kullanacaksan bur da bulunmalı ve unutma karbon akvaryum ilk kurulum dan 1-2 gün içerisinde çıkarılmalıdır karbon sudaki klor kloromin ve ağır metalleri toplamak içindir ayrıca akvaryuma ilaç gibi birşey kullanırsan bunun sudan ekisini kaldırmak için kullana bilirsin en altkısım burya da kaba pislikler için kalın gözenekli sünger bırak burda yararlı bakteri kolonileri oluşacağı için önemlidir ben filtrenin en alt kısmını 6 ay gibi bi süre zarfında temizliyorum yararlı bakteri kültürü populasyonunu bozmamak için

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bi sorum olcak filtre 24 saat kullanılabilirmi bi zararı olurmuu??

img

slave

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filtre 24 saat açık kalmalı diye düşünüyorum. Verilen bilgilere çok çok teşekkür ederim. Elinde astronot yavrusu olan varsa İst/B.düzü için alabilirim ;)

img

black77

ÖZEL MESAJ

ic malzeme icin besledigin baliklar onemlidir...cikletler icin onerilebilecek malzemeler kovalara sirasiyla (alttan uste) seramik ring carbon vede bolca elyaf(serayi tercih et cok farkeder).....birde ilk defa aktif hale getirceksen eger vede daha once kullanmadiysan boyle bir sistemi sifonlamada sorun yasayabilirsin...bunun icin agzinla yapabilirsin bazen motor kendi cekmez...sevgiler...

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ