Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DEPREM VE AKVARYUM

ARKADAŞLAR DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIĞIMI VARSAYARSAK VE GÖNLÜMDEKİ 1 TONLUK AKVARYUMU YAPTIRDIĞIMI DÜŞÜNÜRSEK BU AKVARYUMUN DEPREME DAYANIKLIĞI VE PATLAMA İHTİMALİ NEDİR ????

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Buyuk ist. depremi falan olursa sansimiz yok heralde :S ,ama onu dusunerek yasayamayiz sonucta insanlar ev aliyor :)

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TABİİ Kİ ÖYLEDE BENİM KASTETTİĞİM EVİ YIKMAYAN FAKAT SALLANTI VE TİTREŞİME SEBEP OLAN BİR DEPREMİN ETKİSİ ?

img

falco

ÖZEL MESAJ

çok önemli bir konu bence değişik bağlantı aparatları tasarlayarak sabitlemekte fayda var...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Falco;

Kuracağın akvaryumunun yerini bir mühendise göstermelisin.Mühendis akvaryumunun sabitlenmesi gereken yerleri belirtecektir.Büyük bir depreme gerek yok .Geçmiş aylarda art arda olan İzmir depremlerinde bir çok akvaryum patladı.1Tonluk bir akvaryumun patlamasının en az yüksek şiddetli bir deprem kadar zarar vermesi olası.. Phew

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

izmir urla depreminden nasibini alanlardan biride benim.inanılmaz bir sekilde sallanıyor akvaryum tabi full dolu olursa tahmin et artık.

img

acdc

19 yıl 3 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

allaha emanet

çok harika bir başlık,

deprem Allah göstermesin evi yıkmasından başka sarsıntısı akvaryumlarımız için de büyük bir tehlike bir düşünsenize evde uyuyorsunuz bir sarsıntı oluyo ve1 tonluk akvaryumunz gümlemiş yerler cam kırıkları ile sular dolu Allah göstermesin...o yüzden akvaryumlarımızı köşe bir yere(direk güneş almayacak)  yani dksan derecelik iki duvar dibine sabitlememiz gerekli...bu her akvaryum için geçerli tabi...ayrıca akvaryumun bulundu yerde zırt pırt önünden geçtiginiz ortada bir yer olmamalı  bu hem bizim güvenligimiz için hemde deprem sışında balıkların rahatsız olmaması için gereken bir durum...

ne yapıp yapıp akvaryumları çok iyi sabitlemeli bunu bende düşünüyorum ve varsa bu konuda bilgili arkadaşlar bizlere yardım etsin...nası yapılır ne gerkir falan???

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam arkadaşlar  benim yaptığım tedbirleri okursanız bilgi sağibi olur ve kafanızda çeşitli metodlar geliştire bilirsiniz. 1.)sehpanın üst kısmı 30 cm se alt kısmı 40cm öne doğru yukardan aşşağı yan gelsin arka kısmı düz olsun 2.)akvaryumun altına 2 cm lik değil 1 cm olan strafor koymanız dağa sağlıklıdır. falko 1 tonluk akvaryumun profosyöneller tarafından yapılmazsa sonucu vağim ev batar altkat batar alt kat şikayetçi olursa hem masraflarını hemde akvaryumu evden tahliye kararı çıkarır ALLAH O GÜNLERİ BİRDAHA YAŞATMAZ BİZE İNŞALLAH  falko arkadaşım mütahitlik yaptığım için yanlış hatırlamıyorsam belli ölçüler bina sakinlerinden imza alman lazım tabi bunu pekkimse bilmez belediyeyle ilgili kişiler bilir dükkana izin alınmıyor saygılar bye

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM ARKADAŞLAR YAZIMI OKUMAYA DEĞER BULUP CVP VEREN BÜTÜN ARKADAŞLARA TŞK EDERİM. BARON53 ARKADAŞIM SON MESAJINI OKUDUKTAN SONRA AÇIKÇASI BİRAZ KARAMSARLIĞA KAPILDIM AMA YAZDIKLARIN ÇOK DOĞRU.BU İŞ SANIRIM ÇOK ZAHMETLİ OLACAK.KAFAM HALA BULANIK VE HALA DÜŞÜNÜYORUM.SAYGILAR....

img

falco

ÖZEL MESAJ