Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BORLEYİ-2

YA ARKADAŞLAR BU BENİM BORLEYİLER ÇOK KORKUYOLAR; IŞIĞI FALAN AÇINCA KENDİLERİNİ SADAN SOLA VURUYOLAR NEYAPMALIYIM SİZCE, KORKUYORUM ÖLÜCEKLER DİYE:( İLGİLENEN HERKEZE TEŞEKKÜRLER

Selam hemst ,

Korkma bir şey olmaz.Işığı kısa aralıklarla aç kapa arada ışığın açık kalma süresini uzun tut alışacaklardır. Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

20 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hemst borley bir numaralı yazıda üretimle ilgili bun dan bahsetmiştim sana zaten akvaryumu biraz daha sakın bir yerde bulundur ve ışığı tam karanlık ortam da birden bire açma mesela hava yeni karırken yak ve söndürdükten sonra da hiç açma balıklarını elinle yeme alıştır ani hareketler yapma akvaryum önünde

img

diamond

21 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu durum kuşlar için de böle dir hatta diger canlılar için de sanırım ...karanlık bir ortamda bulunan bir balıga birden ışık gelince öle kala kalır sonrada enufak bir sarsıntı tıkırtıyla kendini ordan oraya atmaya başlar özellikle zebralar bu konuda çok şikayet edilir şikayet edenlerden biride benim...bırak saga sola vurmayı nerdeyse salona gelip oturcaklar :)

o yüzden akvaryum için yer seçimi çok önemlidir..dogrudan güneş görmeyen önünden fazla geçilmeyen evinizin doksan derecelik iki duvar arası en uygun yerdir..ona birde o köşede harika bir ışık tesisatı kurdunuz mu harika olur :)

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 5 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ