Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

BORLEYİ

ARKADAŞLAR BENİM BİR ÇİFT BORLEYİM VAR.BAYA BÜYÜKLER YENİ ALDIM 2 HAFTA OLDU ALALI.TAM YAVRULIYACAK BOYDALAR.AMA İLK DENEYİMİM.ERKEK DİŞİYİ YANINA GELİNCE KOLUYO, DİŞİDE KAÇIYO TABİ.FAKAT DİŞİ HEMEN HEMEN HER ZAMAN AKVARYUMDA AŞA YUKARI GİDİP GELİYO.NEDEN OLABİLİR ACABA. HE BİDE BİŞİY DA,BU BORLEYİLER NE KADAR SÜREDE YAVRULARLAR ACABA(YAŞLARI TAM YAVRULAMA YAŞINDA ALIRKEN SORDUM). CEVAP VERİP İLGİLENEN HERKEZE TEŞEKKÜRLER

Selamlar dediklerine göre erkeğin üremeye hazır dişi ile eşleşmek istiyor ama sorun dişide ya yavrulamak için hazır değil yada cinsel olgunluğa henüz gelmemiş balıklarınız bütük damızlık çiftse yapacağınız tekşey var dişiyi ayırıp güzel bir bakım dan geçirmek güzel yemler vererek hatta bu canlı yem de olabilir dişinin kondisyon kazanmasını sağlayın 15 gün lük güzel bir bakım karnın daki yumurtaları iyce toparlar bu dönem den sonra erkeğin yanına bıraksanız eşleceklerini göre bilirsiniz ama size tavsiyem dişi sayısını artırmanız dişilerin sayısı arttıkca erkek sırayla değişik dişilere yönelecek böylece bir kere yavrulayan balığın kendini toparlaması için vakit kazanmış olacaksınız 12-13 cm balıktan kolaylıkla yavru alabilirsiniz ama kendi tecrübelerimce diğer ciklitlere nazaran biraz ürkek özellikle ağzına yumurta alandişiler rahatsız edildiklerinde atabiliyorlarki ben de ki balıklar attı sonra sessiz bir yerde üretimlerini gerçekleştirdim üretim başarılı sonuçlandı yine bana göre var sayım sadece başım dan geçenleri aktardım

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ