Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ANTALYADAKİ CİKLETCİ ARKADAŞLAR
ARKADAŞLAR YENİ BİR AKVARYUM KURDUM BALIKLAR HENÜZ 1,5 AYLIK AHLİLERDEN VE YUNUSLARDAN NEZAMAN YAVRU ALABİLİRİM
bu biraz da senin elinde balıklara uygun sıcaklıkta baktığın şekilde hani hastalanmadan özellikle güzel su değişimleri sayesinde vereceğin güzel yemlerle birlikte baya bi beslemen gerek yunuslar ahlilere göre daha büyük boyutlara sahip hirler eğer sıkılmadan beslersen enaz 10 ay kadar beslemen gerek tabi biraz daha uzun sürebilir 1,5 aylık balıklar çok küçüktür eğer balıkların 4-5 cm ise en az 3-4 aylık olmaları gerek ayrıca balıklarınızın o halde çok renkli olmamasına dikkat edin eğer büyük balıklar gibi renkli iseler horman kullanmışlardır
Selam o7o7 ;
1 Ahli erkeğine en az 3 Ahli dişisi düşmelidir. Erkek balık tarafından sürekli kovalanan dişiler için akvaryumda taşlarla saklanma yerleri oluşturmak gerekir. Ahli, küçük balıklarla bir araya konmamalıdır.
Üremeleri;Yumurtlamadan sonra erkek dişiyi çok hırpalayabilir; yumurtlama akvaryumunda dişi için mutlaka bolca saklanma yeri olmalıdır. Bir seferde ortalama 50-60 yumurta bırakılır. Genellikle ancak yaklaşık 1/4'ü dişi çıkan yavrular, eşitsiz büyüme eğilimindedirler. Kardeşler arası yamyamlığı engellemek için yavruları düzenli aralıklarla boylarına göre ayırmak gerekir; aksi halde yavrular arasında hiç dişi kalmayabilir. Boyları erkeklere göre küçük olan dişiler, ilk önce yem olurlar. Bu türü satın alırken, dişi çıkma şansını artırmak için küçük yavrulardan birkaç tane seçmek gerekir.
Yunusların akvaryum ortamında üretilmesi oldukça kolaydır.Bunun için 8-10 cm boyunda 1 erkek ve en az 3 dişi yeterli.Normal su şartlarında İyi beslenmiş randımanlandırılmış bir dişinin yumurtlamaması için hiç bir sebep yoktur.Önemli olan yumurtlamış bir dişinin yumurtayı ağzında muhafaza edip yutmaması veya tükürmemesidir.Bunu sağlamak için balığı ürkütmemek ve erkeğin baskısından kurtulması için saklanma yerleri oluşturmak gerekir.20-21 gün boyunca yem yemez ve sürekli olarak yumurtaları ağzında çevirerek oksijene mahruz kalmalarını sağlar .15 gün sonunda yumurtadan yavrular çıkar ama anne yavrularını ağzında hapis eder ve dışarı salmaz.Bu aşamada yumurtadan çıkan yavruların protein keseleri olduğundan yeme gereksinim duymazlaryavrular protein keselerinden beslenir.21. gün gibi anne yavruları ağzından salar.Yavru yunuslar anne tarafından yenmesede çevredeki balıklara yem olurlar.Bunu engellemek için anne balığı yavruları salmadan önce ayırmak en garanti yöntemdir.Doğa kurallarına uymasada yavruların hepsini kurtarabilme adına anne balığı 15. gün kusturabiliriz.Bu pek tasvip edilen bir yöntem değildir çünki kusturma işlemi yapılırken anne balığa zarar verebiliriz ve bir daha yumurtlasa bile yumurtalarını ağzında kuluçka süresince tutmayabilir yutabilir veya tükürebilir.Sağ salim doğan yavruları ilk 1 hafta artemia veya toz yemle besleyebiliriz.Bu balıkların büyümesi tamamen suyun tazeliğine bağlıdır.3 günde bir %25 gibi su değişimi yaparsak balıkların hızla büyüdüğünü görürüz.Aynı batım yavrular arasında gözle görünür boy farkları oluşur küçük kalanlar dişi büyük olanlar erkektir.
Sevgiler.
teşekkür ederim arkadaşlar cok sağolun verdiğiniz bilgilerden dolayı mutlu ve bol balıklı yıllar :)