Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
discus için canlı yem
discus için canlı yem vermek istiyorum ne önerirsiniz nereden bulabilirim
canlı yem her zaman tüm balıklar için olduğu gibi discuslar içinde önemlidir dikkat edilecek bir konu var bu da verdiğin yemin discusun bağışıklık sistemine zarar vermemesi örneğin tubifex tamanem lağım ortamı diyebileceğim ortamlar dan toplanır discuslar afiyetle yer yanlız çok zararlıdır bunları yiyen balık bünyesine bu kurtların parazitlerini alır ve ilerde yemeden kesilirler jel şeklinde dışkı çıkarır ve bağırsak parazitleri yüzünden ölürler tubifex leri akansu da bekletirler ve sindirim sistemlerinin boşaltırlar ve discussa verebilirsin şeklinde cevaplar alabilirsin ama bunu da deneme çünkü tubifexlerin sindirim sistemleri nekadar boşaltılırsa boşaltılsın bünyesinde bu paratizleri uzaklaştıramazsın ikici olarak su piresi ben bu önceleri uygun gördüm sterile ederek verdim yanlız bun dan da randuman alamadım su sonuçta su pirelerinin üzerlerinde ki ağır metaller parazitler discus sa zarar veriyor bunu da deneme derim son olarak mikro kurt adın da canlı yem var bunu bulabilirsen bunu kullan derim bir yerden bu lursan devamlı üreteceğin şekilde tarif edebilirim ayrıca temiz bir kültüre sahip olduğuna inandığın kaliteli kan kurtları tabi kurutulmuş verebilirsin bunlar dan daha başka olarak resif marka dondurulmuş yemleride öneririm
Selam fishfish ;
Sağlıklı gelişme için çok yönlü beslenme şarttır. Diskuslar için hazırlanmış özel kuru yemlerin yanında mutlaka canlı yemler de verilmelidir. En sağlıklı canlı yem yavru ve yetişkin tatlı su karidesleridir(artemia). Evde üretilmiş beyaz kurtlar da verilebilir. Tubifex kurtları kesinlikle verilmemelidir; çoğunlukla kirli ortamlardan elde edildikleri için hastalık taşıma riskleri yüksektir. Kıyılmış solucan, karides, midye, yengeç ve morina balığı eti de verilebilir. Bazı disk balığı yetiştiricileri ince kıyılmış sığır kalbi veya ciğerine birkaç malzeme daha ekleyerek ve vitamin katkısı yaparak balıklarına verirler.
Sevgiler.
deep valla ben büyümüş discusların 7-8 cm yeni çıkmış artemiya yediklerini görmedim göremedim hatta çok sayıda yeni açılmış artemiya bıraktım gereğinden fazla ışık koydum çok küçük oldukların dan yiyemediler ama yeni doğan discus vayruları ikinci haftadan sonra afiyetle tüketiyorlar
istersen deneyebilirsin
sığır kalbinden sinirleri ve yağları aldır,blender de 3-4 kez iyice çek içine 2-3 baş sarmısak (doğal antibiyotik),haşlanmış ıspanak ,tetra diskus, vitamin,meyva jölesi at istersen birazda pul biber atabilirsin(keratin içerir)iyice karıştırdıktan sonra poşetle ve buzluğa at.ordan çıkar ve biraz kır akvaryuma at göreceksin balıklar saldıracak.(dana yüreği yerine karides te kullanabilirsin)bide bulabilirsen beyaz kurt at.beyaz kurt kültürünü oluşturmayı bilenler varsa yazsın.hepimize faydalı olacağına eminim.
beyaz kurt evde nasıl papılabiliyor bilen varmı
Selam fishfısh;
Beyaz kurt üretmenin en kolay yolu kuru fasulye yemeğini açıkta bir yerde bekletmektir.Kokusu biraz kötüdür ama emin olun bir sürü beyaz kurdunuz olur. ( Çiğ süt )Kesinlikle soğutulmuş olmamalı, Sonra 5 dakika dolapta bekletiyorsunuz sonra sütü bir kaba koyuyorsunuz. Bir bardakla sütü biraz yüksekten sürekli aktarıyorsunuz. 3-5 dakika sürüyor süt köpürene kadar.Sonra sıcak bir ortama bırakıyorsunuz. 28-30 derece, normalde süt içerisinde yumurtalar mevcut.15-20 kadar sonra kurtları görmeye başlarsınız.
Ayrıca ; beyaz kurt yapmak için öncelikle steril edilmiş kurt kültürü bulmanız kesinlikle şart.Beyaz kurtlar aslında ülkemizde doğada belli bir toprak seviyesinin altında bulunabilinir. Çoğunlukla nemli ve karanlılığını sevdiğini düşünürseniz bulabileceğiniz yerleri siz kendiniz düşünün.Beyaz kurtlar öğütücü kurtların yakın akrabasıdır. Bu kurtlar balıklar için yüksek değerde protein ve yağ kaynagıdır.Beyaz kurtlar hastalık veya parazit taşımadıklarından deniz ve tatlı su akvaryumlarında rahatça yem olarak kullanılabilirler. Erişkinlerinin boylari 2,5 cm'ye kadar ulaşabilir ve büyük balıklar ve büyük yavrular için rahatlıkla kullanılabilirler.Beyaz kurtlarin dış yapısı toprak solcanlarınkiyle çok yakındır. Bu benzerlik bir büyüteç yardımıyla daha rahat görülebilir.Üzerindeki halkalar bu hayvanların ilerlemelerini sağlamaktadır.Saydam olmayan beyaz renktedirler doğal ortamları topraklık yerlerdir. İyi hazırlanmış çürümüş bitki, gübre ve toprak karışımında yüksek miktarda beyaz kurt bulundurulabilinir. Bu kurtlar kuru toprakta barınamazlar. Diğer bulundukları yerler rutubetli dökülmüş yaprak altları küçük gölcük ve derelerin kenarlarıdır. Bu kurtlar yüzeye yakın yerleri tercih eder ancak yüzey kuruyacak olursa toprağın derinlerine dogru giderler. Bu olay toprak solcanlarıyla aynıdır ancak çalısmalar beyaz kurtlarin toprak solcanlarından daha fazla topraga ihtiyaci oldugunu ve pHin kontrol altinda tutulup çok asidik hale gelmemesi gerektigini göstermistir.Üretim genel olarak öğütücü kurtlarla aynıdır.Ancak beyaz kurtlar için gereken sıcaklık öğütücü kurtlar için gerekenden daha düşüktür beslenebilecek en iyi sıcaklık 60F/16Cdir 35F/2Cnin altında solunumları durur 75F/24Cde kurtlar ölür.Bu kurtlar balıklarımız için diger gerekli temel besinleri kısarak verebilecegimiz en iyi yemdir ancak bazi akvaryumcular özellikle dişilerde şişmanlık yaptığını söylemektedirler.
Bu kurtlar su altında bir kaç gün deniz akvaryumlarındada bir kaç saat yasayabilirler.Ama ne yazikki dibe çöken kurtlar kendini dipteki kuma gömerler bu yüzden baliklar yiyemiyebilir ancak çöpçü, vatoz ve salyangozlar bu hayvanları saklandıkları yerlerden çıkarabilirler bazi tür balıklarda kumları eşeleyerek bu kurtlari yerler.Bu yüzden en iyi yöntem ölü kurt vermek veya az miktarda vererek dibe düşüp saklanmalarını önlemektir.Böylece balıklar yemin nerden geldiğini ögrenecek ve daha hızlı tüketecekler ancak bu seferde büyük balıklar küçük balıkları korkutup yem yemelerine engel olabilir. Bunun çözümüde farklı iki yemleme makinası kullanmaktır.
Sevgiler.
Deepfishing48 Bilgi için teşekkürler. Deneyeceğim. Sevgiler