Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Balıklar Ölüyo

Ark Slm Lütfen yardım edin akvaryumumda bi sorun var her sabah baktığımda bi balığımın ölmek üzere olduğunu görüyorum motorun akımıyla zar zor yüzüyo sonra ölüyo.Balıklar Lepistes ve plati genelde lepistesler ölüyo suyun 4/1 değiştirdim ısım normal hep 27 sabit yemlemem aynı ne olmuş olabilir.Suya tuzda attım.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

biraz daha açıklayacı bilgiler verebilsen güzel cevaplar gelirdi filren akvaryum için bütük olabilir yani su sürlülasyonu çok olabilir bunu ayarlamalısın balıkların ölümüne gelince nasıl ölüyorlar hiç bişeleri yok gibimi yoksa üzerlerinde bi hastalık belirsi vargimi kuyruk kısması erimesi gibi

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıkların ölümü kaskatı olup dibe çöküyorlar ve ölmeden önce durgunlaşıyorlar.Motorla ilgili bi sorun değildir çünkü bu balıklar yaklaşık 1 senedir bu akvaryumda başka bi hastalık belirtisi gözlemlemedim.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hemen balıkları o akvaryumdan cıkart ! Bir sekilde akvaryum suyun balıkları zehirliyor olabilir. Boş bir akvaryumun varsa bu akvaryumu temizle ve hemen içini satılan kaliteli sulardan biri ile doldur (Hali hazirda dinlenmis suyun yoksa). Isıtıcıyı tak ve uygun isiyi sagla. Ve balıkları bu tanka aktar. Eger ikinci bir akvaryumun yoksa çok temiz oldugundan emin olmak şartı ile yeterli buyuklukteki boş bir kap yada kova da olabilir. (ama asla daha once temizlik amacı ile kullanılmış bir kova olmasın !!!)

img

murathan

21 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şimdi burda önemli olan balıkların nitrit mi yoksa amonyak zehirlenmesi geçirdiği en iyisi teskitleri al değerleri ölç eğer amonyak zehirlenmesiyse zaten suyun rengi hafif koyu sarıdır balıkların suyunu tamamen değiştirmelisin eğer nitrit yada nitrat sa yarısını değişmen ilk etapta önemlidir ama bunu sakın unutma bunlara yol açan bir sebep var o da kısmi su değişimleri yapmaman

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aşırı ph yükselmesi olabilir(amonyak zehirlenmesi)..bunu için en iyi çözüm akvaryum suyunu 3 te 1 ini en az üç gün dinlenmiş su ile degiştir bitki falan varsa hepsini çıkar ve iyice yıka suya mantar giderici kullan ve sonucu bekle...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ