Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ciklet balığı beslenmek istiyorum
Lütfe bilgili balıkçı arkadaşları ciklet balığı konusunda bana biraz bilgi verin bu balık akvariumda görmek istiyorum.
Eyer bu türü beslemek istiyosan başka hiç bir tür balık beslemeyi düşünme çünkü çok saldırgan ve asabi balıklar eyer beslicek olursanda tavsiyem aynı boy balıklar al genelde büyük balıklar akvaryumdaki daha küçük balıklara yem yedirmez ve hırpalar ama buna ramen beslemesi çok zevkli balıklardır akvaryum dayma hareketlidir.Ben küçükten almanı tavsiye ederim hem balıklar birbirine alışır hemde bazı türleri çok güzel renklenir büyüdükçe bunuda izlemesi çok zevklidir. Tür seçmek için www.akvaryum.com bilgi alabilirsin.
Selam jassen,
Her hangi bir akvaryumcuya git ve çiklit türlerinden beğendiğin biriyle başla beslemeye..Seçme kararı elbette senin papağanmı olur sarı prensesmi,midasmı,ahlimi,yunusmu,zebramı vs sana kalmış sen seç yardımcı olunur sana bu foumda..
Sevgiler.
öncelikle cichlid besleyeceksen akvaryumun en küçük 1 metrelik olmalıdır.iyi bir filitrede şart.sonra kayalardan iyice dekor yap ve yeni başlayacağın içinde malavi gölünün balıklarından al.örn:sarı prenses,ahli,yunus,beyaz prenses,dip için makrakanta,ve vatoz.profesyonelleştikçe tanganyikadan da [email protected] not:balıkları yavru almanı tavsiye ederim.her birinden 3 tane al
Selam jassen ;
akademist profosyonel bir akvaryumcu.Benim gibi... Görüşlerini her zaman değerlidir.Kendisine aynen katılıyorum.
SELAM ARKADAŞLAR:::: BENİM FİKRİM EN ÖNCE DEEP48 İN DEDİĞİ GİBİ AKVARYUMCUYA GİT BALIKLARI GÖR BEĞEN 5 cm DEN UFAK OLMASINLAR CİNSİYETLERİ BELİRGİN OLSUN.... ÜŞENMEZSEN KAĞIT KALEM ALIRSAN BEĞENDİĞİN BALIKLARIN İSİMLERİNİ YAZARSAN UYUMLU OLUP OLMADIĞINA GÖRE BİLGİ VERİRİZ) BOYLARINI YAZARSAN FİYATLAR BOYLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR ONA GÖRE KAZIKLANMANI ÖNLEMEYE ÇALIŞIRIZ:::: ALCAĞIN BALIKLARIN ERKEKLERİ TEK OLURSA AKVARYUMDAKİ GERGİNLİĞİ AZALTIRSIN YARALANMALARIN ÖNÜNE GEÇERSİN DEDİKLERİMİ YAPARSAN SİTEDEKİ ARKADAŞLAR LA BERABER DAHA PROFOSYÖNELCE YARDIMCI OLURUZ :::::: JASSEN ACELE ETMEZSEN CANIN VE CEBİN YANMAZ :::::::::::::::::NOT.MAVİ BALIKLARDAN ŞİMDİLİK DÜŞÜNME İNSANLARIN KULLANDIĞI BAZI İLAÇLAR VAR DİŞİLERİ AÇIK GRİ OLAN BALIKLAR BİLE LACİVERT VE KOYU MAVİ OLUYOR BİR AY SÜRMEDEN GERÇEK RENGİNE GELİR ONDAN SONRA BALIĞIM RENK KAYBETTİ DEDİĞİNDE BİLGİSİZCE YANLIŞ YÖNLENDİRİRİZ İLACIN İSMİNİ YAZMIYORUM BİLENLER YAZMASIN ÇÜNKÜ BALIKLAR İÇİN ÇOK ZARARLI CİHERLERE ZARAR VERİYOR BUİŞİ TAM KAVRADIĞINDA KENDİN BİLİNÇLİ ALIRSIN SAYGILARIMLA
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=7675&PN=1 İKİNCİ ELLERE BAK BYE..
en büyüğü 4cm olan akvaryumdan 2liraya almıştım.Karma bir akvaryumdu.Başka yerlede 5cmsine 10 ytl demişlerdi,ithalmiş,sanki burada yerli üretince balık balıklıktan cıkıyor...
Yardımızız için Çok teşekkür ediyorum .19 litrelik akvarium var.Bilmeden ciklet balığı aldım ve 3tane öldü,hatta vatoz balığı da öldü.Bu duruma çok üzüldüm ve şimdi baştan bir araştırma yapıp yeniden bu akvarium düzenlemek istiyorum.Bu hacima göre kaçtane balık alabilirim ve siz hanci cikletleri bana tavsiye edersiniz?Balıkları aldım erde sadece bunları satmak için uğraşırlar ve hiç bir bilgi vermiyorlar.Tekrar ilginiz için teşekkür ederim:)))
Selam jassen ,
Sanırım yalnış yazdın19lt lik akvaryum diyosun.Eğer doğru yazdıysan o hacimde akvaryumda çiklit türü besleyemezsin.
Sevgiler.