Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
balık biti
selam arkadaşlar çok sevdiğim bi abimizin bir akvaryumu var(85x35x45) içinde canlı doğurganlar attık 2 molly,3 lapistes,2 velifera, 2 kılıç kuyruk, 2 platy,2 çöpçü (akvaryumu kuralı 2 hafta oldu)akvaryumu kurarken su 5 gün dinlendirilmişti akvaryumda suyu koyduk ve mavi ilaçtan attık,su hazırlayıcısı attık 3 gün sonra su kendine gelincede balıkları içine attık. balıklardan 2 tanesi(mollyler) 2 gün sonra öldü.2-3 gün sonrada lapistesin teki 1 yavru çıkardıktan sonra öldü niye öldü anlamadık daha sonra düne kadar iyiydi ama akşam balıkların kuyruklarında ve yüzgeçlerinde benim bildiğim tabirile balık biti vardı baloncuk gibi falan bizde balıklara tuz banyosu yaptık ama lapistaslerden bir dişi,velifera dişi erkek hala sersem gibi dolanıyo birde platyler gitti bu neden oldu ve temizlenmesi için ne yapmamız gerekir bilenlerden ve tecrübesi olanlardan yardım bekliyoruz inanın moralimiz çok bozuk....
yardım bekliyoruz arkadaşlar
isiticiniz mevcut muydu? baliklar uzak mesafeden mi geldi? akvaryum kac derecede? filtre kullaniyor musunuz? kullaniyorsaniz yeterli mi? sizin bahsettiginiz belirtiler beyaz benek hastaligini isaret ediyor. genellikle isi farkindan dolayi cikiyor. ayrica anladigim kadari ile kullandiginiz ilaclari da yanlis zamanlarda kullanmissiniz. su hazirlayicisini -genellikle- akvaryuma ilk su koydugunuz zaman kullanmaniz gerekir. ayni anda metilen mavisi ile kullanirsaniz kimyasallar birbirini absorbe ederek birbirlerini nötralize edecektir. sonucta iki ilaci da bosa kullanmis olursunuz. tahminime gore ya isiticiniz yok. ya da baliklar uzak bir yerden geldiler veya posette fazla kaldilar. ve de baliklari akvaryumun icine direk olarak koyduysaniz isi soku da gecireceklerdir. biraz daha detayli bilgi verebilirseniz daha saglikli sebepler ve sonuclar bulunabilir. Saygilarimla
bahsettiğiniz hastalık balık bitinden ziyade beyaz benek hastalığını çağrıştırıyor yapmanız gereken ısıyı yükseltip suya 20 lt ye bir çorba kaşığı ölçüsünde tuz ilave etmeniz kolay gelsin.
1-ısıtıcımız mevcut 2-balıklar 5km ötenen geldi 3-akvaryumun derecesi23-24 derece 4-dış filtre kullanıyoruz. yeterli. 5-sonradan okudum beyaz benekmiş. 6-ilaçları suyu koyduktan 1saat sonra maviyi 1saat ara ilede su hazırlayıcısını koyduk. 7-balıklar posette en fazla 1 saat kaldılar.(zaten balıkları akvaryumu kurduğumuz gibi almadık suya ilaçları attıktan sonra bütün sistem çalışır şekilde4-5 gün beklettik.) 8-balıkları akvaryuma direk atmadık aldığımız poseti balıklar içinde bir şekilde posetteki suyun derecesi ile akvaryumun ısısını aynı şekilde gelecek şekilde beklettikten sonra akvaryuma koyduk. 9-akvaryuma tuz koyduk. 10-birde balıkların durumu biraz iyiye doğru gidiyo diye bilgi aldım.daha ben görmedim.durumlarını. bi daha olmasını engellemek için ne yapmam lazım gelecek cevaplarınızı bekliyorum...
arkadaşlar balıkların bir kaçaını daha kaybettik ve akvaryuma yeniden balık atacağız 4/1 boşaltıp taze su koyacaz ve sadece lapistes alıcaz önerileriniz nedir.
arkadaşlar yeniden kuracaz akvaryumu suyun 4/1ini boşaltıp taze su koyacaz ve ilaçlarını atacaz başka bişey gerekirmi..
ahmet kardeş yardımına teşekkürler....