Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ısıtıcıyı aldım
arkadaslar atman dedıgınız ısıtıcıyı aldım . 100 watt yokmus bana 200 watt verdı 20 ytl ye.28 dereceye ayarladım derece 28 gosterdı ama halan daha turuncu ısıgı yanıyor daha fazla ısıtcak galıba neyapıyım bıde sızınkıler kac watt arkadaslar ve sızler kac derece yapıyorsunuz tesekkurler
slm bende de atman var 100 watt eğer suyun miktarı azsa yani 15-20 litre falansa sapmalar olabilr sen dereceyle ölç deneme yanılma yoluyla bikaç derece düşük ısıya ayarlarsan sorun olmaz.
benım akvaryum 75*24*36 sapma olur mu bır ıkı derece sapma oluyo
sapmalar olabilir tabiki ısıtıcın 200 watt çok büyük akvaryumlarda bile kullanılabiliyor malum ısıtıcı ısınırken ve soğurken de suya ısı veriyor bu da değişikliklere neden olabilir dediğim gibi bir kere ayar çekersen bi daha sapmaz
cok tesekkurler caglayilmaz senın akvaryum ne kadar buyuklukte ve kac derece
akvaryumun büyüklüğüyle alakası yok ne kadar su koyulduguna bağlı.Tospa akvaryumu oldugu için azına kadar su koyulmuyor. Watt çok diye çok ısıtacak diye birşey yok.Sadece istenilen sıcaklığa getirebileceği su miktarını etkiler. vesaire vesaire.
Selam cefi86 ,
100w.yok diye 200w.alman hata kaplumbağa teraryumuna 100w.lık ısıtıcı yeterli.Termostatı ayarladığın ısıdan fazla, düzgün çalışan bir ısıtıcı ISITMAZ.Ayarladığın termostat değerinin altında olabilir suyun derecesi buda en fazla 2derece kadardır.Akvaryumunda bir derece bulundur.Ona göre ısıtıcının ayarını yap.
benim teraryumum çok ufak 50*30*30 bende aldığımda sapma olmuştu ısıtıcı 27 derecede şu anda su ısısı 28 yarısına kadar su koyunca yaklaşık 20 lt su alıyo yukarıda demek istediğim 100 wattlık bir ısıtıcıyı 10 lt su içine koyarsanız sapma 1-2 derece olabilir 100 lt ye koyarsanız sapma hiç olmayabilir yani 200 watt olunca çok ısıtacak diye bişey söylemedim güç büyük olunca ve su az olunca haliyle 1-2 derece ısı yüksek çıkabilir...