Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

prensen cinsiyetiyle ilgili

bende 2 prenses oldugundan daha önce bahsetmiştim.Dün dikkat ettiğime göre birinin gözünde dikey bir siyah çizgi var,diğerinde yok ve aynı şekle sahip balıklara http://www.hepsievcil.com/App/SizinEvciller/Detay.aspx?EvcilRef=250&BolumRef=40000 kısmında da rastladım.Erkek dişi ayrımı bu şekildemi yapılıyor acaba? (I) ( ) gibi gözler :)

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Hamso;

Balıklarının ebadları küçükse özellikle sarı prenseste cinsiyet belirlemek çok zordur ve yanıltıcıdır ama belirli bir ergenlikteyse dışiler daha ufak ve daha sarı olurlar erkeğe göre.. Erkeklerin üst kanatlarında daha belirgin bir şekilde siyahlaşma mevcuttur eğer prensesinizin alt yüzgeçleri siyah ise erkektir siyahlık yoksa sadece sarı ise dişidir.Genelde bütün cichlidlerde erkek balığın üst yüzgeci ve alt yüzgeci(anal yüzgeç) arkaya doğru sivrilerek biter.Sarı prenses erkeklerinde diğerlerine ekstra olarak dişilere nazaran anal yüzgeçte daha fazla sarı benek olur. Dişilerde bu sarı benek genelde olmamakla beraber nadiren rastlanabilir. Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha küçükler zaten.Merak etmiştim o gözdeki çizgi olayını :)

img

hamso

ÖZEL MESAJ

Linkteki cevabım ve resimler yararlı olacaktır Thumbs Up

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=11648

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELAM HAMSO 3LÜ OLANIN ORTADAKİ DİŞİ TEK OLAN ERKEK SENDE ERKEK ÇOK BY

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim fotolarım değil onlar.Yazdıgım gibi...

img

hamso

ÖZEL MESAJ

o verdiğiniz linkteki gibi balıkları kovalıyor (I) gözlü olan.Küçük ama yeni yetme sanırım.:) açık sarı ve gözü () şeklinde olan prenses alayım bari.Tek erkeğe 3 dişi deniliyordu dimi? Balık alacaktım zaten ne çıkarsa şansıma da olabilir. Teşekkürler

img

hamso

ÖZEL MESAJ

sarı prenseste cinsiyet ayrımı ;akvaryuma baktığında erkekler yer tutmak için gövde gösterisinde bulunurlar. yanakları siyahlaşmıştırve gözlerinden siyah bant iner . dişilerin rengi daha solgun ve enleri dardır.genellikle tedirgin yüzerler.kenarlarda yada akvaryumda dekor varsa üstlerde yüzerler.erkeklerin alt yüzgeçlerinde çoğunlukla 1 yada 2 benek olur nadirde olsa dişilerde de görünür.ama yüzgeç uçlarına bakarsan daha net görürsün erkeklerinki sivri dişilerinki ovaldir. Mavi ışığın altında erkeklerin yanakları bembeyaz olur.(salgıladıkları testesteron hormonu yanakta kendini gösteriyor.)dişilerde olmaz. (kendi buluşum) .mavi ışık %100 yanıt veriyor .iyi akşamlar akademist