Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Bakın Ne buldum:).. (Siz Hala yavrulatacam diye uğraşın)

Akvaryum Modellerine bakarken Zaman Gazetesinde bu Habere rastladım!.. Derede akvaryum balığı yetiştiriyorlar Amasya’nın Göynücek ilçesi Ilısu köyünde yüzeye çıkan 28 derece sıcaklığındaki termal suda yaşayan binlerce akvaryum balığı görenleri şaşırtıyor. Balıklarını köyün eski muhtarının yaklaşık 8–9 yıl önce, üretmek amacıyla getirdiğini anlatan Muhtar Sadık Aydın, şöyle konuştu: “Eski muhtar, evinin bahçesinde akvaryum balığı yetiştirmek istedi. Bu amaçla 20–30 tane aakvaryum balığı getirdi. Ama, balıkları satamadı. Sonra bu işten vazgeçerek, balıkları dereye döktü. Balıklar da çoğalıp şimdi binlerce oldular.” Muhtar Aydın, zaman zaman bazı meraklıların köye gelerek balıkları yakaladıklarını da kaydederek, “Tavuk ve ördekler yiyor. Değerlendirmek istiyoruz, ama nasıl satacağımızı bilmiyoruz.” dedi. http://www.zaman.com.tr/2002/12/06/haberler/butun.htm

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ee tabi bizler sehirlerde dere yataklari arasinda yasadigimiz icin uyuyoruz oylemi??...adamlar icin guzel bir firsat ama ne yapabiliriz...ben sahsen evimde uretmekten keyif duyuyorum ama tabi amasyalilarida tebrik etmeden duramayacagim..sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

O haber televizyonda yayınlandı ,ulusal kanallarda..Zaman gazetesi kopyala yapıştır yapmış No... 
Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haber eksik. akvaryum balığı diye bir balık bilmiyorum ben. akvaryumda beslenen balıklar akvaryumda evrimleşen veya allahın akvaryumda yarattığı balıklar değil. Hepsi doğadan alınmış. Uygun ortam bulursa yaşar çoğalır ürer. benim bir tanıdığım havuzda vatoz büyütmüştü 30 cm olmuştu. amasya dakiler hangi tür balıklar. bence lepistes, kılıç falandır. detay var mı??? bu arada yabancı türleri bilinçsizce doğaya bırakmak da tehlikeli bir davranış....

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Telefivyonda gösterdikleri japon türünün değşimesiyle oluşmuş bir balık cinsi aynından menderestede var  Thumbs Up 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

televizyonda:)))

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Japon türü balıklar çok sakat... :( sazanlarla melezleşip kısır yavrular veriyorlar...

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yav Haber ilginç diye koyduk bizim uyuduğumuzdan değil, zaten adamlarda bilinçli yapmamışki bu işi dökmüş dereye üremişler.. Zaten espri olsun diye başlığa gülme işaretide koyduk, bu tepki niye hekim_mert kardeşim.. :) Ayrıca haberi ben izlemedim tv de ama tahminim Koi falandır herhalde çünkü amasya kuru soğuk olur kışın lepistes falan dayanmaaz yani!..

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ