Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

arkadaşlar çok önemli

arkadaşlar merhaba ne yapacağımı bilmiyorum akvaryumumda bir yosun belası baş gösterdi naaptıysam olmadı seranın ilacını kullandım akvaryumcunun tavsiyesi üzerine ışıkları sürekli açık tuttum sorucak olursanız hayır güneşte almıyo akvaryum temizliyorum siliyorum ilaç atıyorum tuz atıyorum olmuyo olmuyo olmuyo lütfen yardım edin çok acill bu arada yosun kahverengi yosunmuş ve ışıklandırmayla alakalıymış akvaryumcu öyle dedi şimdiden teşekkürler duyarlı dostlarım.

img

digitalbath

19 yıl 9 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam digitalbath,

Kahverengi yosun ya da kahverengi alg dediğimiz, aslında yosun değildir, bir tür diatomdur. Yani plankton gibi tek hücreli canlılar kolonisidir. Evrendeki tüm sularda bulunur, dolayısıyla musluk sularında da bulunur. Genelde su değerleri tam oturmamış, ya da az ışıkla aydınlatılan akvaryumlarda koloni büyür ve kayaları, bitkileri sarar.Işığı artırıp, yanık kalma süresini biraz kısaltmalısın Thumbs Up zamanla tankın da oturunca, yayılma duracaktır.Çiklitler bayıla bayıla yemeseler de ufak ufak kahverengi yosunu azalttırlar...Bildiğim kadarıyla vitaminle pek bir ilgisi yok... belki de vitamin karışımındaki bir mineral diatomları çoğaltmaya itiyor da olabilir... Neticede görsel sıkıntının dışında bir zararı yok...Bence

Tetra Aqua Algizit 10 Tablet Bu ilacı kullanabilirsin yeşil yosun için birebir ama kahverengi yosunlarda ne etki gösterir bilemiyorum.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm digitalbath,

bu konuda zaten ışıklandırma en başta...gereginden fazlası; yüksek ışık kaynagı ve çok uzun süreli ışıklandırma yosuna neden olur..25 watt lık kırmızı yada beyaz flüoresans kullanılmaldır fazlası aşırı yosunlaşmaya yani aglerin çogalmasına neden olur..kırmızı ve beyaz bitkilerin gelişimi içinde son derece uygundur.mavi ve yeşil ise bitkilerin gelişimini çok yavaşlatır...şimdi neden bunları yazdım: şöyle, tabiki kırmızı ve beyaz bitkilerin gelişimini düzenli olmasını sagladıgı gibi alglerinde gelişiminde rol oynuyo...yani bitki kullanmıyorsan mavi ışık akvaryumunda alglerin gelişimini azaltacaktır.bana kalırsa her akvaryumda bitki olmalı gereçi ama yinede yazayım dedim belkide bitki kullanmıyorsundur..

zaten ne yparsan yap bu yosunların gelişiimini engellemek imkansızdır.sadece azaltabilir yada bir bakıma durdurabilirsin..akvaryumdaki bu canlılar ayrıca oksijen miktarınıda çok fazla miktarda azaltıyorlar..biliyorsundurki bu yosunları yemeyi seven balıklarda var...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ