Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

Habire çiftleşmeleri sağlıklı mı?

Bizim muhabbet çifti ardarda 2 kere yumurta yaptı. birinci sefer 5 yumrtadan 3, ikincisinde 7 yumurtadan 4 yavru oldu. nefisler, çok güzeller. maşallah. ama hanım için ardarda bu kadar çok yumurta yapmak çok yorucu ve belki hatta sıhhati için zararlı mıdır? şimdi son parti yavruların ikisi büyüdü, yuvadan çıktı, evde dolaşıyor. ama iki tanesi hala yuvada, çok küçükler ve anneleri bakıyor. onlar çıkmadan yuvayı kafesten çıkarmak istemiyorum, cücükler rahat rahat büyümeli, evli, yuvalı. ama bizim ebeveynl muhabbetler de hazır yuva var diye midir nedir, habire çiftleşmeye devam ediyorlar. ahlak masasından başkomiser gibi peşlerinde dolaşıp, yapmayın etmeyin, kıymayın diye rica etmekten canım çıktı. soru şudur: aradara 3 kere bissürü yumrta yapması dişi için perişan edici bi durum değil mi? bırakalım sevişssinler mi yoksa azman erkeği ayırmak mı lazım? doğada bu durum ne şekilde oluyor acaba? tabiatlarına karışmak istemem ama bilmediğim için, dişi hastalanıcak, sürekli yumurtlamaktan perişan olacak diye endişeleniyorum. yoksa bana ne...istediklerini yapsınlar... bir bilen varsa ses versin lütfen. bilmeyen uydurmasın ama, rica ederim kafadan uydurma bilgiler yazmayınız. selamlar, hürmetler... ayten

img

aytennnnn

19 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ayten hanım bırakın sevişsinler... Muhabbet kuşlarının doğasında var sürekli üremek,bi kere eş aldımı sürekli yavrularlar...Bu durum dişiyi yorar tabi ama bünyesine ve ırkına göre değişir...Baktınız ki dişi çok yıprandı o zaman yavrularını yuvadan attımı bir daha yumurtlamadan erkeğinden ayırıp başka bir kafeste dinlendirebilirsiniz...Bu sizin gözleminize bağlı... Saygılar

img

karabulut

19 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam aytennnn, formunu okudum ve gercekten cok guzel şeyler yazmıssın.beni şu mutsuz halimdede güldürmeyi başardın ya helal olsun sana..neyse,habire çiftleşmeleri doğru mu?demissin..evet doğru..çünkü hem onların doğasında var hemde bunu bir grekesinim ihtiyacı olarak goruyorlar..onları bırak istedikleri yaşasınlar...ama tabiki bu denli çoklu doğum yapması dişi kuşu yoracak ve onu yıpratacakatır..tıpki bir insan gibi..nasıl annelerimiz bizi doğururken 3 yaş yaşlanırlarmış..onlarda tıpkı böyleler işte...kuşlar bırk doğumunu yapsın..ama sende olara gösterdiğin ilgiyi ve şefkati hiç elinden bırakma...bizim alt komşu hasan abim vardı..onunda dişi kuşu vardı ve yavruları vardı..tatile cıkınca kuşları emanet bir kadına bıraktılar..ve geldiklerinde dişi kuşla birlikte yavrularda ölmüştü..tıpkı bir vahşet gibiydii...anlıcan boyle bir durumda dişiye dahada ilgi göstermen lazım.. arkadaşında dediği gibi baktın cok yıprandılar ayırırsın ve onları dinlendirmeye bırakırsın..sana şimdiden kolay gelsin..başarılar.... esen kalın.... onur

img

bingol_60

19 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tabii ki çok ilgileniyoruz. severek de ilgileniyoruz hem ebeveynlerle hem de yavrularla. yoksa ayıp zaten, hem eve al hem de ilgilenme, olur mu!....yumurtladığında fesleğene (iri yapraklı) bayılıyor hanım muhabbet kuşu ve yavrular. hem zaten artık çok geç, ayrı kafese koydum yuvayla beraber bayanı. ama iki uçsun,sıkılmasın yazık diye bi bıraktık..hemen olan oldu. halihazırda 3 yeni yumurta var... bırakın çiftleşsinler iyi de hanım çok zayıflıyo, perişan oldu. ardarda 15 yumurta... neyse hayırlısı artık... ama bence bu önemli bi husus, tabiatlarında tabiata yelken açmak da var ama evde tutuyoz mesela. çünkü yeni zellanda uzak, yani esas memleketleri, doğal ortamlarında değiller. iyi seneler herkese

img

aytennnnn

19 yıl 6 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADAŞIM SENDE Bİ SÜRE EŞLERİ AYIR VE AYRI AYRI UÇUR İKİSİ Bİ ARAYA GELİRSE HASRET GİDERİR TABİ

img

muratmurat

19 yıl 6 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ayten hanım sen şu erkeği bizim erkeğe yollasana ona ders versin biraz bizim erkek beceriksiz :))))

img

by_kuscu

18 yıl 5 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

3 batımda bir dişi yi1 ay dinlerdir yada her batım arasında 15 gün yok ayırmayayım dersen dişiye devemlı mama hazırlaman gerekirki yıkılmasın ama seni sonunda nasılsa yine ayırmak zorundasın seçim senin. [email protected]

img

servette

19 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ayten hnm. Yavruluğu çıkartmanız sonucu etkilemez... Yavruluğu çıkartırsanız yere yumurtlar. Önemli olan erkek kuşu ayırmanızdır. Yavrular yumurtadan çıkar çıkmaz erkeği ayırın ki bu arada çiftleşmesinler. Yavrular yuvadan iner inmez annenin yanından alıp babanın olduğu kafese koyun. Böylece baba onlara yem kırmayı öğretir. Dişi de dinlenmiş olur. Bu dinlenme süresince dişiye, yumurta maması ve susam gibi yağlı tohumlarla biraz gıda takviyesi yaparsanız (çok olmamak kaydı ile, çünkü kuş yağlanmamalı fazla!) iyi olur Saygılarımla wahshi...

img

wahshi

19 yıl 7 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ