Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Kadife hastalığı mı bu?
Arkadaşlar, astronotlarımda bi hastalık var... beyaz beneğe menzemiyor, böyle derierinin bazı yerkerinde beyaz lekeler var ve dökülüyor... akvaryumcuya pulları dökülüyor gibi dedim.. kadifedir o, dedi.. ilaç verdi... 3 gün kullandım, suyuda değiştirdim... ama hala geçmedi?... acaba yanlış ilaç mı kullandım? yoksa ilacın etkisini göstermesi için daha zaman var mı?... yardımcı olursanız sevinirim
-+---[iLKER]---+-
SELAM GEÇMİŞ OLSUN SERANIN MYCOPUR İLACINI KULLAN İNŞALLAH SORUNUNU ÇÖZECEKTİR BY
bana kalırsa tuz banyosu denemelisin...mademki ilaçla olmadı...
Saygılarımla,
Crano
Selam trstorm ,
Balıklarındaki hastalığın teşhisini Kadife hastalığı koyduysan eğer;Tuz geçici bir çözüm.(tuz zaten tuza karşı hassas olmayan her balık akvaryumunda kullanılmalı..)
Tavsiyem ektozon kullanman (Akvaryumcularda bulabilirsin İstanbulda yaşıyorsan Kadıköydeki akvaryumcularda var) 50lt ye 1 çay kaşığı kesin sonuç alırsın.Hastalık yok olur.
Sevgiler.
arkadaşlar akvaryumcu bana bi ilaç önerdi.ben de lepisteslerim için çok uğraşmıştım o tip bi hastalık yüzünden.Ki ne beyaz benek ,ne mantar,ne kadife tüm ileçları kullandım.AZOO 11IN 1 SUPER BİO BACTERİA ilacın üstünde bu yazıo kalan yazılarda japonca.bütün hastalıkları yok etti ve balıklarımın kopan kuyrukları yerine geldi.bilginize.umarım yardımcı olur
Selam kedi_mania ,
Yazdığın hastalıklar değişik tür hastalıklar ve tedavileride değişik.Ayrıca sen lepistes diyorsun trstorm astronot dan bahsediyor balıklarda farklı her balığa aynı tür hastalık için aynı ilaç iyi gelecek diye bir kural yok ama,yinede genelde iyileşme sağlar.Yalnız Bahsettiğin hastalık türleri birbirinden farklı ve tedavileride farklı tek bir ilaçla farklı tür hastalıkları tedavi edemezsin ... Anca iyotlu yada iyotsuz İşlenmemiş saf KAYA TUZU (tuza karşı hassas olan balıklar hariç)her balık türü için yararlı ve AKVARYUMUN OLMAZSA OLMAZI!..