Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Bu nedir?
Benim akvaryumda bir tane kafasında kırmızı et,çıkıntı olan beyaz japon var. Bu balık birkaç gün önce hep dipte duruyordu ve sadece yem yemek için yukarı çıkıyordu. Derken bir sabah baktım balık pembeleşmiş resmen! Kafası kıpkırmızı olmuştu ve yüzgeçlerinde ince kırmızı çizgiler vardı. Sanki hayvan iç kanama geçirmiş gibiydi! Ama bu durum 1-2 günde geçti ve şimdi yine eski halinde. Sizce bu durum nedir? İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım!
selam yapman gereken en önce balığı eline alıp damar şeklindeki çizginin uçlarına bak keneye benzer asalak görürsen ki büyük bir iğtimalle vardır çünki kene kanla beslendiği için kanı emerken damar şeklini alır dezenfekte edilmiş bir cınbızla halledebilirsin yalnız dikkat etmen gereken kenenin arkasından başına doğru ileri yatay şekilde itersen problem olmaz (yukarı doğru veya sağa sola doğru yaparsan asalağın ayakları kırılıp balıkta kalacaktır buda balığın canını yakacaktır oparasyondan sonra bol tuzlu suyu kanayan yere dök sonra akvaryumada tuz dök) parazit varsa yapman gerekenler bundan ibarettir balıkçıya gidip ilaç sorma parana yazık ilacı yoktur. saygılar (DİKKAT YAZDIKLARIMA BENZER YARATIKLAR VARSA UYGULAMALAR DOĞRUDUR)
Balık şimdi düzeldi ama bahsettiğim sorun varken üzerinde hiçbir şey yoktu(kene vs..) Neyse iyileşmesine sevindim ama halada merak ediyorum neden böyle oldu diye!
bir kez daha böyle bir durumla karşılaşırsanız 10 lt suya(bu su akvaryumundan olsun yada daha önceden 3 dün dinlenmiş akvaryum sıcaklıgına yakın bir su olursa daha iyi olur) 1 yemek kaşıgı iyotsuz tuz la balıklarınızı günde 2 kez olmak üzere 5 -6 dk kadar bekletin...bu parazitlerin ölmesini saglayacaktır..
Saygılarımla,
Crano
Selam LOTLORİEN,
Akvaryumuna periyodik aralıklarla iyotlu iyotsuz farketmez.Ama KAYA TUZU olacak (İşlenmemiş)atmalısın.(Sakın iyotsuz diye satılan sofra tuzu kullanma rafine edildiği sırada tuz kimyasal madde eklemelerine tutuluyor.Aman ...)Bir çok hastalık için önlem ve hastalığı başından yok ediyor.
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar!