Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yardım. akvaryumda yaratık...????

akvaryumun ön camına yapışmış küçük bir mercimek tanesi büyüklüğünde açık kahve renkte ve biraz şeffaf yapıda birşey gördüm. bu yaratığın daha sonra yer değiştirdiğini ve dikkatli bakıldığında yavaş yavaş hareket ettiğini gözlemledim. sanki kabuklu salyangoz yavrusu gibi ama yinede tam emin değilim. sizce bu şey ne olabilir buraya nasıl gelmiştir bir zararı varmıdır arkadaşlar sizden yardım bekliyorum.....

img

erdoğdu

19 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam, Akvaryumunda bitki var ise bitkiyle gelmis olabilir.Çok hızlı çoğalıyolar bi ara bendede olmustu ve cıldırma derecesine gelmistim. Sera nın salyangozları oldurmek için ilacı var onu kullanabilirsin!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım akvaryumunda bitki varsa inanılmaz hızlı ürerler çok kötü bişi olduğu söylenemez hatta camlarını temizleyedebilr akvaryumcu bana ööle söölemişti bide bak üstüne yavaşca bastırarak ez ve sonra yvaşca suya bırak balıkların buna bayılır istersen bi dene benimkiler çok seviyo

img

splayer_32

19 yıl 4 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam erdoğdu korki84in dediği gibi o gördügün şey salyangoz ilacın adı SERA ALGOVEC dı sanırım 50 ml si 10ytl bence al salyangozlardan kurtul

o salyangoz türünün balıkların yüzgeç,kuyruk gibi organlarını gece balıklar uyurken yediklerini duymuştum...

img

hamso

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumundaki salyangoz genelde bitki ve camda oluşan algler üzerinden beslenirler . Balıkların onlar yiyip yemiyeceği akvaryumundaki balık türüne göre değişir. akvaryumundaki ortam; su sıcaklığı ışık miktarı bitki miktarı vs. eğer bu canlının üremesi ve yaşaması için uygunsa başa çıkılmaz bir durum ortaya çıkabilir.siz en iyisi ilaçla onu akvaryumunuzdan uzaklaştırın cam temizleme işinide vatoza bırakın

img

mezeryon

21 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilaç etkili olabilir ama bence imkan ve uygun şartlarınız mevcut ise salyangoz için makrakanta besleyin hem eğlenceli dir hemde işe yarar.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bahsettiğiniz şey salyangoz :) Bir önceki akvaryumumda,aldığım bir bitki yüzünden banada musallat olmuşlardı. Öyle diyorum çünkü ben hiç faydalarını görmedim.Ayrıca çok çok çabuk çoğalıyorlar ve bir süre sonra balık değil salyangoz besliyor gibi oluyor.Ayrıca salyangozları hiç bir balığım(kılıç,lepistes,molly) ne ezince nede bütünce yememişti.Birde salyangozlar çoğalınca balıklarım hiç kendilerine gelemediler,yüzgeçleri erimeye başladı ve birer ikişer öldüler! Belki bana zararlı bir türü denk gelmiş olabilir ama faydalı türleri olduğunu,akvaryum dengesine yardımı olanları olduğunu söyleyen arkadaşlarda var. İyice araştırmak lazım :)

img

lotlorien

20 yıl 11 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam erdoğdu,

Akvaryumundaki salyangoz.Onları kırıp balıklarına yem yapabilirsin.Salyangozdan kurtulmak için de akvaryumcularda satılan solüsyonu kullanarak risksiz bir şekilde soruna çözüm bulabilirsin.Ayrıca yine salyangozlardan kurtulmak için akvaryumuna botia(makrakanta) al. Tabi akvaryumunda küçük balıklar yoksa.  Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ