Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Arowana

Selam arkadaşlar, aranızda arowana besleyen var mı? Tecrübelerini aktarırsa sevinirim. İnternetten öğrendiğim kadar birçok türü var. Avustralya, Uzakdoğu, Afrika ve Amazon da yaşayan türleri var.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben bi ara beslemeye niyetlenmiştim araştırdım biraz ama sonra vazgeçtim benim kanaatimce o balığı en iyi izleme olanağı ince ve çok uzun bir akvaryum balık çok su istiyor vs. bu tamamen benim fikrimdir teşekkürler.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

dedenin dediklerine katiliyorum birde akvaryumu biraz yukari koyman gerekiyor daha iyi bir goeus acisi icin cunku balik hep su yuzeyinde yuzuyor.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben beslemedim bir ara beslemek istedim o yüzden çok araştırdım. Bu balıklara 1 metre boya ulaşabildikleri için çok büyük akvaryumlar gerekmektedir ve tek tür olarak grup halinde beslenmeleri tavsiye ediliyor ama başka türleride yanına koyanlar var.Mutlaka akvaryumlarının üzeri kapatılmalıdır akvaryum yüzeyinden 3 metre yükseğe sıçradıkları söyleniyor. Akvaryumlarını yükseğe kurmamak gerektiği çünkü arowanaların akvaryumun tabanında ve akvaryum dışındaki hareketli şeylerin(tabanda dolaşan balıklar, akvaryum dışında çocuk,evcil hayvanlar)dikkatini çekmesi sonucu ve sürekli aşağıya bakması , aşırı yağlı beslemek gözlerinin aşağıya düşmesine sebep olurmuş.Göz düşmesi (drop eye)hastalığına neden oluyormuş ve tedavisi yokmuş.Önlem olarak akvaryumlarına sürekli yüzen kırmızı iki top koymak iyi olurmuş. Kaynak :Akvaryum Dünyası sayı:10

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam sakarmeke,

Sana genel bilgi:Arowana kendinden küçük balıklar için hiçde barışçıl değildir hemen yutar fakat kendi boyutlarındaki balıklarla gayet iyi geçimlidir fakat unutmayın ki ağzı çok büyüktür. Çok oburdurlar ve çekingen değildirler akvaryuma alıştıktan sonra elinizle uzattığınız yeme hayır demez.Sadece küçük balıklarla beslenmeniz tavsiye edilir. Pul yada top yemleri her zaman yemez. Küçük türleri sivrisinek larvası ve kurtçukları yemeyi sever. Zemin için koyu renkli çakıllar uygundur.Suyun sıcaklığı 25-30 derece PH seviyesi 6.2-6.8 olmalıdır. Arowanaların boyutları 120 cm. kadar uzayabilir.

Üretilmesi mümkündür fakat 1 erişkin dişi ve erkek için çok büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olacaktır. Erkek yaklaşık 60 gün boyunca yumurtaları ağzının içinde tutar.Erkeklerin anal kuyrukları dişilere göre daha uzundur Arowanaların akvaryumdan fırlamamaları için akvaryumun üstü kapalı olmalıdır. Doğada ağaçlardaki böcekleri yakalamak için 3 metre kadar sıçrayabildiği söylenmektedir. Çinli' lere göre bu balığı evlerinde beslemeleri, iyi bir gelecek ve para demektir. Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sakarmeke arowanalar cinsine gore 2 metreye kadar uzayabilr turkiyede genellikle silver arowana vardır yani amazonda yasayan cinsi ve en buyuk turu diger turler bukadar buyumez ve da naziktirler arowanalar cok buyuk akvaryum isterler suyunda orta buyuklukte bi mango kutugu koy suyunu eskitsın dikkatını cekerim amazon kaynaklı bu balık eski suyu severler havanın fazla olması tercihimiz akıntı ise gine orta dereceli olsun akvaryumun ustunu komple kapat heryerden sıcrarlar sadece hortum acıklıgı kalsın eger dis filitren varsa icine sadece sunger koy baska bisey koyma bitki rahatlıkla koyabilirsin isisi 26-28drece olsun yem olarak yagları alınmıs et(beyaz-kırmızı)deniz balıgı istavrit haric ve bildigimiz tatlı su balıkları cok fazla vahset istersen civciv verebilirisin istege gore tabiii festeagle58 dedigin dogru goz kayması yanlız dedigin nedenlerden deil bu olay arowanalar belli boya geldiginde 60cm den sora gozleri kayar bu normal bisey biyikları kırılır yamulur vb.baska bi sorun varsa yanıtlayabilirim he bide bendede arowana ve challenger var boyları oldukca buyuk 60cm fazla hepsi bi kac yazımı okursan beni iiice tanırsın sizin evcillerinizde var ve forumlarda

Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler genel bir fikir edindim....

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ