Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
SAÇMALIK
SAÇMA SAPAN KONULAR VE BAŞLIKLAR YÜZÜNDEN ASIL KONULAR ALT SIRALARDA KAYNIYOR VE BEN HALA DERTLERİME ÇARE BULAMADIM.
izmirde isen gercek frontoza bulabilecegin yer söyleyebilirim
hamso kardeş ben bir hata edip mevcut tropheusların yanına frontoza aldım 12 adet.. tercihimi tropheuslardan yana kullandım. frontozalar zati hataydı ama bu şekilde kazıklanmış olmak çok zoruma gitti. niyetim zati frontozoları elden çıkarmak idi ...
Selam Falco;
Linkteki balıklar ne kadarda frontoza ya benziyor.
Piyasada frontozayla filan ilgisi olmayan balıklar satılıyor.Malesef böyle isimler uyduruluyor.Sahip olduğun balıklar Haplochromis sınıfı Victoria gölü balıkları olabilir.Haplochromis zebra diye geçiyor olabilir ismi.Büyüdükçe beyaz yerleri karnına yakın olan kısımları kırmızı bir renk alacak ve çok hoş görünecekler.Frontoza gibi yani...
bu balıgı tavsiye etmem kimseye bu balıklar buraya gelirken uretim ve ticaret yeri olan singapurda hormonlanıp buraya getiriliyor sonra renkler kacıor ayrıca sakin balık olup diger balıklardan yem yemege yer bulamzlar buyuzden karınları iceri cekilir ve olurler saygılar
bu balığı yıllardır üretiyorum ve herkese tavsiye ederim hormonla hiçbir alakası yok doğal renkleri budur.biraz serttirler.ama renk varyasyonları süperdir.
ide akademist sen uretiosun baskaları satın alıo ve hormonlu olarak alınıyor buda halsizlik gibi nedenlere neden oluo ve dedigim sorunlşar ortaya cıkıo mesala ahliden ornek verelim hepsi hormon bi ay sora fln renk gidio niye hormon oysaki balıgın rengi cok parlakti ama.. gitti yerli uretimlere dikkat et renk fazla yoktur ama balık canavar gibidir sorun olan ne akvayumcular icin renk olmadıgı icin satamaz napcak renkli olan ve ucuz olan ithal balık alacak saygılar