malinua cinsinin genel ozeelıklerını bılen arakdas varsa bana anlata bılırmı sadece ötusunden ayır edılıyor ee baska dıer kuslardan dısardan bakıldıgında fızıkı bır ozeellı yokmu yada standartları nelerdır yardımm
kardes sende ıkı dakkada agzımıza ettın helala olsun herneyse saolasın ama benım sorumun cvp onlar deıl sen kendı capında bana yarımmı edıyon yoksa onalrın reklamlarınımı yapıyorsun anlamadım ama yıne saol ne dıyelım bunun uzerıne
genelde sarı renktedir,kafasında,göz kenarlarında ve kanat uçlarında siyahlıklar olur.boğazındaki hava kesesini şişirerek öter bir ötüş ustasıdır.diğer kanaryalar gibi bağırmaz kadife gibi bir sesi vardır.eğer makamlar tanınıyorsa,klok,bollend,rollend,cnorr,staaltone,fluiten,bellen,belrolfluitrol,tjoken,woeten gibi makamlar olmalıdır
erdemnaci arkadaşımız kuşu bile tanıyamadıgına göre o makamları hiç ayıramaz.eniyisi goldenretriever arkadaşın dedigi gibi gidip hem bi ustadan yardım alsın hemde bu kuşların ötüşünü bir dinlesin,ozaman diğer kuşlarla arasındaki farkı ayırabilir.
erkan kardesım ben sıze bır konu hakkında fıkrılerınızı sordum ne gerek varsımdı bu turlu laflara belkı kanarya hakkında bılgımsızler kadar deıldır kı sanmıyorum 5 yıl kanarya besledım fakat cınsler hakkında pek bır bılgım yok herneyse sızın gıbı kus beyınlılerle ugrasamamıyacam malınuanın dıger kusardan fıkzıksel olarak farkını sormustum gordugum kadarıyla alpersoy kardesımden baska kımse bana yardım etmeyecek neyse takılın sız hadı sıze hayırlı bayramlar.