Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yazin ne yapicam?
Arkadaslar dun gittim yeni bir akvaryum aldim 85 lik bu arada sari prenseslerim yavrulamis yeni farkina vardim avratuslarimi verdim yunus aldim.Simdi basimi agritan bir sey var yazin ben 50 gune yakin istanbulda olmayacagim baliklarimi ne yapicam?
Selam Dago ;
Daha zamanın çok yakın bir arkadaşına,komşuna,akrabana balıkların hakkında bilgi ver yemleme ve bakımı akvaryumun temizlenmesi vs.sonra birine bırakacaksın.Akvaryumcuya köpek pansiyonları misali bırakabilirsin ücret karşılığı.Balıklarını sağlıklı şekilde alma adına akvaryumcuyla sözleşebilirsin.Para karşılığı bu işi yapan akvaryumcular var.
Sevgiler.
Otomatik bir yemleme makinesi veya benzeri bir sey bulamaz miyim oyle guvenebilecegim kimsem yok
Selam Dago,
Otomatik yemleme makinası ile balıklar 50 gün yalnız bırakılmaz!..Balıkların ihtiyacıda sadece yemleme değil biliyorsun.Yukardaki anlattıklarımdan alternatif bir seçim bulmalısın.Forum içinde msn adresi ver belki yakınlarında bakabilecek bir balık dostu çıkar..
Sevgiler.
Dis filtrem var 50 gun dayanir akvaryum yemleme duzgun yapilirsa
kesinlikle böyle bir durumda akvaryumuna bakabilecek birine bırakmalısın...yada tanıdıgın bildigin bir akvaryumcu, balıklardan anlayan bir arkadaşın varsa onlara bırak derim ben...çünkü bu meseleyi otamatik yemleme ile halledebilecegini sanmıyorum..şahsen ben asla bırakmazdım...yani otamatik yemlemeye falan güvenemezdim...ama bir yandan ya bırakabilecegin biri yoksa?o zaman bir akvaryumcuyla falan anlaş derim ben yani otel gibi balıklarını ona bırakabilirsin..benim görüşlerim bunlar...
Saygılarımla,
Crano
Dago;
Balıklar gözlem isteyen canlılardır birisi mutlaka gözlemeli ihtiyaçlarını belirlemeli ve karşılamalı.Otomatik yemleme makinası ,dış filtre,hava motoru vs.aparatlar her ne enerji ile çalışıyorsa çalışsın ya enerji kesilirse.Sonuç eve geldiğinde kokmuş balıklar dostum.
Sevgiler.
Ya deep cok haklisin ya bi hastalik gelse akvaryuma sterilize edemicek kimse suyu degistiremeyecek,neyseki zamanin daha uzun sanirim guvenilir birisini bulabilirim.Akvaryumculardan korkuyorum benim damizlik ciftlerimi verirler diye :S
Selam Dago;
Ben zaten akvaryumcuya bırakma fikrini alternatif en son çözüm olarak söyledim.Satarlar balıklarını öldü diye yerine başka verirler,haklısın.İstanbulda yaşayan Balıksever olduğunu ,Hayvansever olduğunu söyleyip ahkam kesen insanlar var.Burda yazmakla olmuyor madem öyleler senin balıklarına bakabilirler pekala...Ben İstanbul'da olsam bakardım.Maalesef Bodrum'dayım.Şimdiden bir arkadaşını dostunu kafaya al derim.Gerçek Hayvansever olması kaydıyla tabi
Sevgiler.
Ben balıklarımı yazlığa götürüyorum yazın.Yolculuktanda pek etkilenmiyolar