Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
ÇARPIK BACAK!!!!
yaarkadaslar gecen gun arkadasımın kusunu gormeye gıttım kusu ben hedıye olarak almıstım ve neredeyse 2 ay oldu.alısmıstır falan dıye gıttım arkadasım bana kusun bır problemı oldugunu soledı.2 aydır degısık bır bıcımde duruyormus ve ıkımızde hıcbır anlam veremedık.bacagının bırı kafesın telınde dıgerı ıse aynanın zıncırınde ve bacaklarını oyle bır acmıskı kopacak gıbı 2 aydırda boyle duruyormus tabı yanlıs anlamayın 2 ay dedıysemde yanı yemegını suyunu karsılayıp yıne o sekılde durmak ıcın kafesın tepesıne tırmanıyor bu cok anormal bır davranıs ben hıcbırsey anlamdım acaba bunalamıa falan mı gırdı ne ??cunku hedıye etmeden 1 hafta once almıstım ve benım ksumla aynı kafeste duruyordu.ıkısı cok ıyı anlasıyorlardı aldıgım kus dısı ve daha 3,4 aylık falandı.kus benım kusumun pesınden ayrılmıyordu yanı cok sevıyordu.ayrıldıktan sonra boyle oılmus sorunu nedır bu kusun???
Sevgili cocco. Aramıza tekrar hoşgeldin.Her kış ayının devamında bahar geliyor bak.Yanlız bir daha gitme. Arkadaşlardan soruna cevap veren olmamış herhelde görmediler. O zaman ben cevaplayayım.Senin yazdığından çıkardığıma göre yavru kuşların bazıları kendilerine böyle bazı hareketler benimseyip, devamlı bu hareketleri tekrarlarlar.Yok yerdede bu şekilde duruyorsaki(bu konuda yazmamışsın)o kuş kalça çıkığı (yani sakat)bazen anne kuş, yavru uzerinde çok yatmaktan, bazende kardeş kuşların çiftleşmesinde bu olay gözlenir.Ayrıca yavruluk küçükse bu sakatlıklara rastlıyoruz. Konuyu biraz daha açarsan kesin tanıyı yazabiliriz. Sağlıkla kal.
Eğer kuş sonradan o duruma geldiyse tamam anne basmıştır falan ama yumurtadan çıkım sonrası olduysa ya yakın akrama çifleşmesi sonucu sakat doğum ya da nem oranının yüksek olmasından kaynaklanıyor süngerle tedavisi varmış
Çarpık bacaklı muhabbet kuşu yavrusunun sünger yöntemiyle tedavisi- http://vetgunluk.com/blog/2012/09/14/carpik-bacakli-muhabbet-kusu-yavrusunun-sunger-yontemiyle-tedavisi/
benim de öyle bi kuşum vardı ama öldü yüzüstü buldum onu