Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

filtresiz akvaryum...

arkadaşlar filtrenin hava motorunun bulunmadığı akvaryum olurmu sizce? ben bir kaç yerde okudum ve duydum biotop akvaryuma merak salmış şimdi insanlar gerkli canlılarla doğal bir çevirim sağlanabiliyormuş ama tam olarak bende bilmiyorum araştırıp öğrenme çabasındayım. duyan bileniniz varsa cevaplarından mutluluk duyarım.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

teorikte olur..bende bunu pratige dokenlerin oldugunu duymustum birkac defa ancak ilk once dogal dengelerin cok zor bozulacagi cok buyuk bir tank gerekir.sonra cok kaliteli bir bitkilendirme(biraz pahaliya patlar,vede gereken bircok tur turkiyrde bulunmuyor maalesef)..sonra balik sayisi sinir degerlerde olmali birde cok iyi bir yemleme,biliyoruzki fazla yemleme istenmeyen artik urunlerin olusmasina neden olmakta..ayrica katkilarla bitkilerin ozelliklede disardan demir takviyesiyle beslemeliyiz...ilk etapta guzel gelebilir ama gunumuz teknolojisi ile bu yontem cok cok daha pahaliya gelmekte..sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar ben deniz akvarnyumunda böle bişi duydum. Berlin sistemi diye bişey. Mercan kumları ve canlı kayaları kullanıyolar. canlı kayalar biyolojik filtre görevi goruyomuş.

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam nurettindede;

Bence olamaz.Evimizde yada diğer mekanlarda; Akvaryumumuzda küçük bir ekosistem yaratmaya çalışıyoruz, doğal ortama en yakın şekli oluşturabilmek için fazlasıyla özen göstermeniz gerekiyor.Bunun için en uygun sistem günümüzde filtrasyon istemi her bakımdan ;Hem mekanik hem kimyasal hem de biyolojik açıdan koruma yapan gelişmiş filtreleri kullanmalıyız... Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende böyle bir şey duydum hatta burada üye olan mıknatısla konuşmuştuk oydu galiba..kendisi bir şeyler yazarsa bizleri bilgilendirecektir...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ