Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

bahçeden yem toplama

arkadaslar bahcemizden topragi kazip solucanlar1 cikletlerime yedirsem bi sorun olurmu hastalik falan kaparlarm1 yada yararimi olur

img

blue_83

20 yıl 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sen yinde öyle topraktan çıkarır çıkar maz atma bikap su al içinde tuz çöz yani çok tuzlu bir su yap yemleri içine at dezenfektan olduktan sonra haftada bir sefer vermen iy olur ama yuta bilecekleri boyutlar da olursa iy olur toplan on dakka için de mideye indir miş olsunlar

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bilinçsizce verilen yemler hastılıklara yol açar lütfen dikkat.

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar biri kesin bişey söylesin.. bahçeden topladım, öylece duruyo solucanlar. ne yapmalıyım, atiyim mi çikletlere, yoksa atmiyim mi?

img

zahido

20 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Blue_83 topladığın solucanları tuzla öldür iyice yıka sonra balıklarına ver bayılacaklardır.

img

angryfish

19 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba dostum aşağıda işine yarayacağını düşündüğüm bir alıntı var onu incelersen daha iyi olur bence kendin üret TOPRAK SOLUCANLARI Çok çeşitli toprak solucanı türleri var ise de burada söz konusu edeceğimiz, hepimizin bildiği tarla solucanlarıdır. Bu canlı pek çok hayvan ve balık tarafından sevilerek tüketilir. Özellikle büyük akvaryum balıkları, örneğin: japon balığı, çiklit, astronot ve iri çöpçüler için değerli bir yemdir. Toprak solucanlarının nasıl toplanabileceği konusunda pek fazla yazmaya gerek yok sanırım. Bahçelerde bir kürek ile kaldırılacak yumuşak toprak altında her yerden toplanabilinir. Eğer her gün bir kaç tane lazım ise bellenecek yerlerden kolayca sağlanır. Daha fazla miktarda isteniyorsa toplanıp içi topraklı nemli bir naylon torbada fazla miktarda tutulabilinir. Bina içinde de basit bir yolla üretmek mümkündür. Bu amaçla 50*50*30 cm. boyutlu (veya benzer) bir kasa hazırlanır. Humuslu gevşek yapılı toprak ile doldurulur. Bu toprağa bir kova dolusu çürümüş yaprak ve 2-3 adet doğranmış çiğ patates ilave ediliri üzeri nemli bir çuval ile örtülür ve içerisine 100-150 civarında olgun solucan konulur. Haftada 1 veya 2 kg. yulaf veya patates ezmesi de yem olarak verilir ise 1-2 ay sonra çok sayıda genç solucan elde edilmiş olur ve yıl boyu buradan solucan sağlanabilinir. Sadece toprağın devamlı ılık bir yerde ve rutubetli kalması sağlanmalıdır. Çok küçük balıklara verilmek istendiğinde verilmek istendiğinde kaynar suda haşlayıp çok küçük doğranır ise yine çok yararlı bir yem olarak kullanılabilinir.

img

non_2612

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

budur abi tebrikler, bizleri bilinçlendirdigin için ama bu kasayı ben derimki sakın evde barındırmayın

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar benbi kere verdim küçük ve ince olanları iyice dezenfekte ettikten sonra vermeniz çok yararlı olacakdır ayrıca bunun yanında balığlarınıza ıspanak haşlayıp verin bu onlara çok iyi gelecektir hele çikletlere