Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ALIN AKVARYUMCULAR CRANONUNYAZISINDANALINTI ORJİNALİ BAŞSAYFADAHEPSİEVCİL İÇERİĞİNİ OKUMADAN KOYMUŞ

# Akvaryum filtreleri: Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz. SUYU DEĞİŞTİRMEYE HİÇGEREK KALMAZMIŞ BU ŞAHSİYET AKVARYUM FORUMUNA YAZI YAZABİLİYOR ALKIŞŞŞŞŞŞ

img

emektaristanbullu

19 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryum sinirli bir ortamdir..ve sadece verilen hava ile bu is olmaz.sonsuz bir su kaynagi olmadigindan duzenli su degisimleri kesinlikle gereklidir..sadece toksikasyondan korunmak icin degil.suya gerekli iz elementleri vermek adinada gereklidir..buda baliklarin temel gelisimi icin esansiyeldir...sevgiler..

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Emektarİstanbullu ,

Aynı konu işlenmişti forumda.. Gerçekleri Balıkdostları her nantıklı insan gibi durumu idrak etti.

AKVARYUMCULUKTA PERİYODİK OLARAK SU DEĞİŞİMİ ŞARTTIR!GEREKLİDİR!Bu gerçeği akvaryum hobisiyle uğraşan her dostum bilir bilmeyenlerde böyle bilsin...

DEEPFISHING48

1643 Mesaj   Gönderilme Tarihi : 19.10.2005 22:50:23

--------------------------------------------------------------------------------

Selam;

Hepsievcil'den  Alıntı ;

Akvaryum suyunun niteliği

Suyun saf, temiz dengeli olarak sağlanıp, böylece devam ettirilmesi önem taşır. Bunu temin etmek için iyi bir süzme sistemiyle uyumlu bir değişme düzeninin ( su değişme ) idamesi lazımdır. Şehir suyuyla akvaryumda başarı sağlamak için suyun denenmesinde, kimyasal ayarlamanın yapılmasında bilgili olmak gerekir.

http://www.hepsievcil.com/App/icerik/akvaryum/AkvSuyu.aspx  ! Thumbs Up 

Hepsievcil ana sayfa-Sizin yazılarınız bölümünde sinan güler isimli crano nickli vatandaşımızın yazdığı ''en baştan akvaryum'' yazısından alıntının kopyası şöyle;

# Akvaryum filtreleri:

Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz.  :)) Shaving 

Yorumsuz...Sevgiler Balıkseverler.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Su degişimlerinin koşulları vardır ve bu koşullar geregine uygun yapılmalıdır...gereksiz ve boş su degişikleri zarar verir...bunun kanır vererekde ispatladım...diger bir kanıtta benim ...ben bu zamana kadar öyle yaptım ve yapacagımda....sen deep senin akvaryumun benimki gibi bir nitelige asla sahip olamaz...ben su degişikli gereksizdir falan da demedim sözlerimin koşulları var herkes okursa bunu ögrenir...güçlü akvaryumunuzun üstesinden hakkı ile gelebilecek bir dış filtre su degişimine çözümdür...sadece buharlaşan kısmı tamamlamanız yeterlidir...bu konu burada kapansın benim görüşlerimde bu...ve bunları prof.yalçın Şahin in yazıları ile de kanıtladım...bu konuda herkes ne anladıysa onu yapsın ...bu arada deep eger beni eleştiriyorsan o konuyu tam olarak yazki millete beni yanlış göstermekden vaz geçesin...

iç filtre kullananlar için zaten böyle bir şey söz konusu bile degil....

benim için hiç bir şey degişmedi degişmezde çünkü dogruyu yapıyorum ve herzaman da yapacagım...artık bu konu kapansın seninde kopyaladıgın gibi herşey açık....uzatma ok!!!

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Değerli arkadaşlar;

http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/EnBastanAkvaryum.aspx linkinin dış filtreler bölümünü okuyun lütfen yazı orda öyle duruyor ROTFL

crano Hepsievcil  Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.  

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ