Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
birisi bana yardım etsin çıldırıyorum
akvaryumum temizken içinde iki tane motor olduğu halde birden çamur rengine döndü bir türlü temizleyemiyorum (iç motor) 1,50cm içindede 14 tane cikletim var ayrıca hormonsuz yem kullanıyorum şimdi bana söleyin (balıklarım pislik içinde ölmeden) ben ne yapacağım
yanlış anlamadıysam akvaryumun 1.5 m öylemi...arkadaşım istedigin kadar ugraş ama o ebattaki bir akvaryuma kesinlikle bir dış filtre lazım...iç filtre ile bu kirlilikleten kurtulamazsın...çünkü onca birikimin üstesinden ancak kaliteli bir dış filtre gelebilir..
Saygılarımla,
Crano
arkadaşım haklısın ama bügüne kadar tertemizdi son iki gündür böyle neden olduğuna dair bir fikrin var mı? bide bana dış motor olarak tavsiye edebileceğin bir marka var mı?
arkadaşım haklısın ama bügüne kadar tertemizdi son iki gündür böyle neden olduğuna dair bir fikrin var mı? bide bana dış motor olarak tavsiye edebileceğin bir marka var mı?
dis filtre icin fazla para harcamayayim dersen atman yada dolphin..bir sefer harcayim eniyisi olsun dersen sera yada ehiem urunlerini tavsiye ederim..www.hepsiburada.com da bir dolas uygun birseyler buacaksin..sevgiler
Selam pilars ,
Hormonsuz yem kullanıyorum diyorsun .Ama yalnış anlama nerden biliyorsun hormonsuz olduklarını hem hormonlu yem su değişşikliği yapacak diye bir kural yok dostum.Dip yemi kalitesiz olanları suyu bulanıklaştırır ayrıca canlı yem suyu bulanıklaştırır.Bunları vermediğine eminsen diyecek başka şey bulamıyorum birden oldu diyorsun.İç filtrenin temizliğini periyodik olarak yapıyormusun.Çift iç filtrede koyabilirsin birinin hava vermesini kes sadece suyu süzsün.Şelale tipi çift filitrede önerebilirim iki tanesi suyu berraklaştırır sana maliyeti 30YTL felan olur.Ama senin akvaryumun ebatlarında bir akvaryumda dış filtre olmalı..
Dostum unutmadan suyun berrak olması suyun balıklar için dengede olduğunu göstermez!
Sevgiler.
teşekkür ederim yapıcaz artık bişiler
dogal suların hepsi bulanıktır ama bu bulanıklık bir yere kadar...aşırı oldugunu anlayabilmen sana kalmış yani kendi yorumlarına...bu arada yemleme teknigi çok önemlidir...yavaş yavaş belirli aralıklarla ve filtre yi falan kapatarak olmalıdır...gereginden fazla verilen yemler ve düzensiz yem takviyesi suyu bulanık hale getirir...ayrıca yem kalitesi burada devreye girer bu konuda dikatli olmalıyız....ayrıca hiç dikkat ettinmi bazen gözden kaçabilir akvaryumda ölü bir balık falan bir yerlere sıkışmış falan olamaz mı çünkü bu bulanıklıgın sebeplerinden olabilir gerçi oda bir yere kadar ama olsun...
Saygılarımla,
Crano
bu arada bir öneri istemişsin 1)Ehiem 2217 2)Sera 1300 tavsiyelerim bunlar...memnun kalırsın dostum..