Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

YARDIM EDEBILIR MISINIZ??

ARKADASLAR GECENLERDE 5 TANE PIRANA AYIRTTIRDIM PETSHOPCUYA ORADAN AKVARYUM ALMAK UZERE SOZLESTIM BU PIRANALR ICIN HANGI EBATTA AKVARYUM ALMAM LAZIM BIRAZDA GENIS OLMASINI SITIYORUM BALIKLARIN RAHATCA YUZEBILECEGI GIBI EGER BILENINIZ VARSA YARDIM EDEBILIR MISINIZ??HA BIRSEY DAHA AKVARYUM ICI DIZAYN ICIN BANA BITKI(CANLIDA OLABILIR CANSIZDA)FILITRE MARKASASI KUM ONERE BILECEK OLAN VAR MI?SIMDIDEN HERKESE TESEKURLER!!

img

ca_su

19 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ca_su ,

''Sağlıklı ve çabuk gelişen  Piranhalar için belli şartlar yerine getirilmelidir;

1. Akvaryum hacmi en az 300 lt olmalıdır. Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.

2. Akvaryum ortamı amazon şartlarına benzetilmelidir.Akvaryum dizayn edilirken amazon ortamına benzetilecek şekilde amazon bitkileri ve mongo kökleri koyabilirsin.

3. Su biraz bulanık olursa daha iyi olur.Sera Morena işini görür.

4. Piranhalar biraz ürkektirler. Bu yüzden saklanabilecekleri, kendilerini güvende hissedebilecekleri yerler yapmalısın. Bol bitki, mongo kökü ve derelerden toplanan taşlardan yapılmış  kovuk bu işini görür.

5. Mutlaka bir dış filitre gerekmektedir.Eheim yada biraz dahaekonomik fiyatta olan Atman F4 kullanabilirs.Dış filitre malzemelerini en geç 2 ayda bir kesinlikle çeşme suyu ile degil, akvaryumdan çektiginiz su ile temizle.Filitre 24 saat çalışmalıdır.

6. Akvaryum ısısı 26 C olmalıdır.

7. İyi bir hava motoru ile oksijen gereksinimini karşılamalısın. Hava motorununun ayarını yaparak 24 saat çalıştır veya Filitrenizin çıkışını su üstüne vererek dalgalar ve su üstünde akıntı oluşturursan bu da gerekli oksijeni karşılar ve hava motoruna gerek kalmaz.

8. En önemli konu ise akvaryum suyudur. Su değerleri amazona yakın olmalıdır. Ph degeri 6,2-6,8 olmalıdır. Reverse Osmose cihazı ile bu değerleri yakalayabilirsin.Damacana ile su satın alıp kullanabilirsin.En yakın değer Nestle marka suda.Çeşme suyu kullanıyorsan mutlaka 3-4 gün suyu beklet Sera Aquatan kullanarak sudaki ağır metalleri çözebilirsin. Haftada bir mutlaka 1/8 oranında dip suyu çekerek eksilen suyu bekletilmiş su ile takviye et.Hiç bir zaman komple suyu boşaltarak akvaryumu deterjan ile temizlemeyin.Haftada bir dip suyu çekmek ve dış filitre temizliği yeterli olacaktır.

9. Akvaryumun kapağını tam yaptır.Yarım ise açık bölge için bir cam kestir.Bu hem ısı kaybını önler, hem toz girmemesini sağlar  ve hem de en önemlisi balıkların atlayıp ölmesini önler.'' Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

COK SAOL DEEPFISH YALNIZ BENIM AYIRDIGIM PIRANALR O YESIL VE COK BUYUYEN CINSTEN DEGIL ONLARDANDA VARDI ANCAK ADAM OZEL GETTIRMIS YURTDISINDAN YANI ANAVATANLARINDA O YUZDEN FIYATI BAYAGI PAHALIYDI BEN DAHA ILGINC BIR CINS ALDIM 8,9 CMYE KADAR BUYUYORLAR VE KIRMIZI RENKTELER BUNLKARDA PIRANAYMISTA DEGISIK BIR CINSMIS YINEDE BENI BILGILEWNDIRDIGIN ICIN TEKRAR TESEKKUR EDERIM:))

img

ca_su

19 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ;

İstediğin ve hoşuna giden her tür bitkiyi dikmekte özgürsün. Sıcak suya uyumlu olsun yeter.

Ancak piranhalar kendi aralarındaki ufak kavgalarında bitkileri ısıracak ve ya delikler açıcak yada kopartacaktır.Ufak yapraklı yada saz gibi uzun yapılı bitkileri tercih etmende yarar var...Mesela cryptolar güzel oluyorlar ..Nilifer kullanabilirsin ama ben sana amozon bitkilerini tavsiye ederim. crinum crypto çeşitleri ve Java yosunları kullan.En iyisi CRYPTOCORYNE hem çok güzel hemde ,dayanıklılar.Hemen kök verip çoğalıyorlar.

Sana değişik bir yöntem bitkiler sökülmesin diye köklerini inciltmeden lastikle vantuz tutacağa tutturduktan sonra kumun arasına dik.Asla çıkma diye bir sorun olmaz ve yeni çıkan kökler daha biçimli dibe yayılır. Doctor

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ