Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

sorun neee???

slm arkadaşlar hatırlarsanız yaklaşık 1 ay önce falanda yazmıştık balıklara ne oldu diye ama adam akıllı bi cevap alamadık.neyse ben sorunumuza döneyim bi abimizin akvaryumu(85x35x45 ebatlarında)biz bu akvaryumu full yeniden kurmak için önceki suyun hepsini boşalttık akvaryumu temizledik taşlarıda dahil herseyi ile daha sonra akvaryuma direk çeşmeden su koyduk dış filtreyi temizledik suyu tuzladık ve 3-4 gün beklettik daha sonra gidip 3 erkek 8 tanede dişi lapistes aldık akvaryuma koyduk ilk 3-4 güz bişey olmadı ama dün bir erkek gitti bir diğeri dişi ise akvaryumun üst kısımlarında büzülmüş bir şekilde aptala aptal dolanıyo bunun sebebi ne olabilir nerde bir yanlıl yaptık bilien bize yardımcı olsun...

img

tek_kara

20 yıl 2 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın oyokuva: 1-balıkları direk atmadım atmadan önse akvaryum suyuna poseti ile en az 10-15 dakka beklettik daha sonra balıkları koyduk 2-akvaryumu bekletirken içine önce mavi renkte olan ilaç ve 1-2 saat sonra su hazırlayıcı ilaç attık 3-sıcaklık sürekli 23-25 arası kontrol ediyoruz ısıtıcımız mevcut 4- filitresi deterjanla falan yıkayacak kadar amatör deilim böyle bişey yapmadık filtreyi taze su ile temizlemiştik 5- yemlemeyi fazla yaptığımızı düşünmüyoruz çünkü balıkların en fazla 1-2 dakikada bitireceği şekilde yemliyoruz 6- tartışılabilir çünkü herşey bi anda olduğu için balıkları aldığımız akvaryumda birkaç balığın kuyruğunda eksilme vardı ama bizim aldığımız balıklarda hiç bi sorun yoktu sağlıklı ve canlıydılar şu an zaten bir adet balığımız öldü hasta olan dişide sorun var diğerlerinin durumu fena deil.

img

tek_kara

ÖZEL MESAJ

Mail adresini yazarsan sana lepisteslerle ilgili bir kac şey gönderebilirim..

img

crano

20 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım öncelikle şu mavi şey dediginin adını öğren ki bizde ona göre sana yardım edebilelim!!!!!!!!!!!

img

crano

ÖZEL MESAJ

[email protected] msn adresim

img

tek_kara

ÖZEL MESAJ

Mail adresine bak

img

crano

ÖZEL MESAJ

gmail teklifimi kabul et merak etme BEDAVA

img

crano

ÖZEL MESAJ

Sanirim sorunu anladim. baliklarini nerden aldigini sorabilir miyim? su anda piyasada bulunan lepistesler diyim; bildigim kadari ile farkli su ozellikleri olan bi yerden geliyor toptancilara. ve akvaryumcular bu baliklari alarak satiyorlar. ve su ozelligi farkli oldugu icin uzun sure yasamiyorlar. bazi akvaryumcularla surekli gorusuyorum. onlarinda boyle bir derdi var. toptancidan aldiklari lepistesler en fazla bir hafta dayaniyorlar. genellikle tamaminin sonu olum oluyor. ve bildigim kadari ile bu sorun genellikle lepisteslerde oluyor. diger tropikal turlerde kayiplar normal degerlerde devam ediyor. tavsiyem balik aldigin yeri degistirmen. ama onlarinda ayni yerden alip almadiklarinin bir garantisi mevcut degil. illa da lepipstes almak istiyorsan bugunlerde yapabilecegin deneme yanilma metodu gibi olacak ve sana pahaliya mal olacak. guvendigin ve akvaryumcularla icli disli oldugunu bildigin biri ile baliklarini almani oneririm. ve de ozellikle tavsiyem yerli uretim lepistes almandir. sonucta bu baliklar bizim sularimizda buyudukleri icin bir sorun yasamazsin ama renkleri itibariyle ahim sahim renklerde beklememelisin tabii ki. ayrica bergama baligi diye gecen baliklardan da uzak durmani oneririm. her ne kadar yerli uretim gibi gozukse de uretimin yapildigi yerde kaynak suyu kullaniliyor ve bu kaynak suyu hic isitici gerektirmiyor. ve icindeki kimyasallar (elementler, iyonlar, vs.) bir soda gibidir. haliyle orda ureyen balikta, mevcut kullandigimiz cesme sularinda ayni degerleri goremedigi icin gene olmektedir. lepistes ucuz bir balik oldugu icin surumden kazanma mantigi ile yapilan bir cok sey mevcuttur. yurtdisindan getirme ve yerli uretim olmasina ragmen su degerleri bizim su degerlerimizde olmayan sularda uretilen bu baliklar maalesef degisen su degerlerine adapte olamayarak olmektedir. kisisel tavsiyem. bir arkadasinizin urettigi lepistesler mevcutsa onlarin yavrularindan alarak buyutmenizdir. aksi takdirde bir cok kez olum vakasiyla karsilasabilirsiniz. Saygilarimla Not: kusuruma bakmayin biraz uzun oldu. okuyarak harcadiginiz zaman icin tesekkur ederim

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm arkadaşlar ilginize teşekkür ederim... sayın deferty ilgi ve alakana ayrıyetten teşekkür ederim verdiğin fikir ve bilgiler için teşekkür ederim.oyokuva sanada teşekkür ederim akvaryumdaki suyun bi kısmını boşaltıp taze su koyduk şimdilik bi sorun yok gbi gözüküyo insallah ta bi sorun çıkmaz tekrar ilgi ve alakanıza teşekkür ederim saygılarla...

img

tek_kara

ÖZEL MESAJ

yardimci olabildiysek ne mutlu bize

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ