Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
balıklarım ölüyooo :(
arkadaşlar geçende akvaryumun iç filtresini temizledim. 1 kovada suyunu boşalttım yerine bir kova su ialave ettim. ondan sonra balıklaın bir kısmı öldü. her değişimde öleceklermi.. nerde hata yapıyorum.. suya ilaç damlatmalımıyım.. akvaryumum 80-55-30 cm boyutunda dibi kumlu ve yapay bitkiler var.. balıkları nasıl korucam. ölmesinler
suyun dinlenmiş olacak.suyun değişimden önceki su ile aynı sıcaklıkta olacak.Balıklarını poşette su içinde bekleteceksinki suya alışsınlar.kovan ne kadar su alıyor bilemicem ama çok fazla miktarını değiştirmemen gerekir suyun
rakadaşın dediklerinden farklı olarak suyu dinlendirdiğinden emin ol ve eklediğin suda akvaryum daki su ile aynı yapı da olsun yani balıklarını musluk suyun da besliyorsan kullandığın su da muslık suyu olmalı şüpenlendiğim başka şeyde dinlendiröe kapın kokuyapmayan plastik ler olmalı veya deterjan falan içerebilir bunlara bakabilirsin suyun en fazla yüzde 30 değişim yap aşırıya kaçma
walla arkadaslar ben 4-5 gunde bir 2 kova su degisimi yapiyorum.hicde beklemis falan koymöuyorum suyu.10 senedir hic kayip vermedim bu nedenden dolayi....sana tavsiyem ic filtreyle su degisimini beraber yapma.birkac gunluk araliklarla yap.suyu hemen kullanmak icinde sera aqutan oneririm..sevgiler...
su değişimi bilinçli yapılmalıdır...
arkadaşlar bu konu da tartışılmıştı...gereksiz yere saçma sapan yapılan su degişimlerinin zarardan başka hiç br şeyi yoktur...su degişimi için eger iç filtre kullanıyorsanız ayda 20 günde bir kere yapmalısın...akvaryum suyunuzu gözlemlemilisiniz eger herhangi bir ph artıı yada su bulanıklıgında aşırılık(kırmızımsı olur) yoksa su degişimleri gereksizdir ve yanlıştırda...buhalrlaşma ile kaybettiginiz suyu mutlaka tamamlamalısınız...
sevgili ozandeniz senin hatan sudegişimini fazla yapmandan yada en az 3 gün dinlenmiş kloru gitmiş su yoymamandan kaynaklanıyordur...
su degişimi yaparken akvaryum suyunuzun en fazla 1/3 kadar su boşaltılır ve koyacagınız su en az 3 gün dinlendirilmiş kloru gitmiş su olmalıdır...ayrıca koyacagınız suyun akvaryum suyuyla sıcaklıgın fazla farklı olmaması gerekir..mesela koyacagınız su 15 derce akvaryum suyu27 derece işte bu yalnış...bu yüzden 15 derecelik bu suya önce biraz kaynar su koyup iyice dagılımını ve yaklaşık akvaryum suyun sıcaklıgını saglamalısınız....
UYARI: akvaryum suyunu ısıtmak için kesinlikle balıkların oldugu suya kaynar su yada sıcak bir su koymanız bu çok yanlıştır...su degişimi yaparken balıklarınızı akvaryumdan çıkarmayın...zzaten gerek olmayacaktır çünkü akvaryum suyunun en fazla 1/3 degiştirilmelidir ve bu işlem dipten çekerek olmalıdır...
bu su konulurken havalandırmalarınız ve filtreleriniz devamlı çalışmalıdır...kolay gelsin...
Saygılarımla,
Crano
SU DEĞŞŞİMDEN SÖZ EDİYOR O ZAMANBU NE LAN # Akvaryum filtreleri: Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz. SUYU DEĞİŞTİRME DİYORSUN İNSANLARA İNSANKARŞISINDAKİNİDE KENDİ GİBİ BİLİRDERLER DOĞRU SENİNAÇINDAN DANGALAK!
Kullanıcımız Emektarİstanbullu, Uygunsuz hitabınız nedeniyle uyeliginiz dondurulmustur. HepsiEvcil.com