Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DİP ÇEKME NİTRAT HK ? - 2.sayfa
ARKADAŞLAR DİP ÇEKME TEKNİĞİ VE NİTRATIN YÜZEYE SİRKÜLASYONU İLE İLGİLİ DEĞİŞİK TEKNİK GELİŞTİRMİŞ OLAN VAR MI? YALNIZ KLASİK SİFONLAMADAN HARİÇ BİR YÖNTEM? BİL YAP TA BİR KAÇ YAZI OKUDUM AMA ŞEKİL ŞEMA YOK .BU KONUYU ÇÖZMÜŞ OLAN ARKADAŞLARIN TECRÜBELERİNDEN İSTİFADE ETMEK İSTERİM. SAYGILAR
hekim_ mert kardeşim şöyle bir çözüm işe yarar mı ? akvaryumum tabanı 100x37 .tabanı boydan boya 1,5-2 cm aralıklarla hava hortumu döşesem tabana vantuzla sabitlesem ve hortuma delikler açsam ve üstünü kumu yerleştirsem. hortumun 2 çıkış noktasını hava pompasına bağlasam bu pompa tabandaki hortumun tamamını hava ile desteklermi ? suçta tabana en az 5 metre hava hortumu döşeğeceğim. işe yararsa kumların arasından hava kabarcıkları yüzeye çıkacak ve dipteki nitrat ve diğer zararlı maddeleri gazları yüzeye çıkaracak ve üstteki iç filtrede bunları temizleyecek ? böyle bir girişim sonuç verirmi ? işe yarayacaksa test kiti alırım ve sonucu sizlerle de paylaşırım. saygılar.
Selam Falco,
Normal bir hava motoru 5mt delikli hava kablosundan periyodik aralıklarla yukarıya hava çıkarmaz.Eğer hava motorunu fazlasıyla desteklemek için başka bir aparat kullanırsan bu sefer fazla okjijenden balıklar boğulur.
Sevgiler.
Bende deep e katılıyorum ayrıca akvaryumunda hem birşeylerin yüzdüğünü ve suyun kaynıyormuş gibi olduğunu zannedersin...yani dipteki her partikül dibe çökemiycek.
ARKADAŞLAR BİR NOKTAYI AÇIKLIĞA KAVUŞTURALIM BU SİSTEM İŞE YARARSA BUNU HAVA MOTORU GİBİ 24 SAAT ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM .YANI HAFTANIN BELLİ GÜNLERİNDE BELLİ BİR SÜRE İÇİN DİP SİRKÜLASYONU SAĞLAMASI BAKIMINDAN. DOLAYISIYLA AKVARYUMDA NE AŞIRI OKSİYEN OLACAK NEDE AŞIRI ATIK MADDELERİN YÜZEYDE YÜZMESİ SÖZKONUSU OLACAK. ZATEN İÇ FİLTREYİ DE HERZMAMAN ÇALIŞTIRMIYORUM. YANI İÇ FİLTRE ÇALIŞTIĞI ZAMAN BU SİSTEMLE PARALEL ÇALIŞACAK...
falco kardes..deep in soyledigi gibi normal bir motorla bu isi tam randimanli yapamazsin..ama biraz daha guclu bir motor alabilirsin...fikrin cok iyi devamli oksijenizasyon O2 toksikayonuna neden olabilir ama haftanain iki uc gunu birkac saatlik bir havalandirmada hicbirsey olmaz..ama bu sirada ic filtreyide calistirmayi unutma.hava hortumunu kapat yada hortumu suya sokarak hava vermesini engelle...dedigim gibi ben uzun bir zamandir bu fikri dusunuyorum ama ugrasacak zamanin hic yok..su cevabi bile iki arada yaziyorum inanki..ama denemedne fayda var..istersen baliklari gecici olarak baska birine ver(ekonomik olarak ve senin icin manevi acidan degerli ise.) daha az para harcayacagin bir kontrol grubu olustur derim ben sana..olurda basarisiz olursan en azindan mevcut besledigin baliklardan olma... test kiti icinse;..elinde bir olcum kiti olmadan ise yarayip yaramadigini belirleyemezsin.bunun icin biraz harcaman gerekecek.. sevgiler..cok iyi yoldasin..en azindan oturdugun yerden konusmayip yeni uygulamalar deniyorsun..buda en buyuk tecrubedir..yurekten takdir edip destekliyorumm.sevgiler... arşt.gör. mert polat
mert kardeşim inan sen olmasan bu sitenin çekilecek hiçbir yanı kalmadı. olumlu ve olumsız eleşitrilerin için seni destekliyorum. fikrimi uygulayacağım ve sonucu size bildireceğim. saygılar...
pardon destekliyorum yerine tşk ederim olacaktı.. saygılar :))