Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

discus hk. bilgi...

arkadaslar.. 120 lik bir akvaryum kurmayı planlıyorum. piyasada en hoşuma giden balıklarında discus oluğuna karar verdim.. hem renkleri hemde duruşları çok güzel. hayatımda ilk defa akvaryum kurcam. acaba discuslar beni zorlarmı? bakmadı zormudur? akvaryumun boyutu kaç discus alır? sorularımı cvplarsanız sevinirim..

img

tunacan

19 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zorlayip zorlamamasi sana kalmis bir olay..cok iyi bir genel akvaryum bilgisi gerekir.oyle korkutuk discus beslemeye kalkarsan oldurursun bastan soyleyeyim.ayrica bence once canli doguranlarla basla..yavru falan alirsin..kuracagin akvaryum cok musait bunun icin..(uretemeyegein balik yok ama zamana ihtiyacin olacak).ayrica discus icin suyu doldurup baligi koymakla olmaz..biraz para harcaman lazim.(eger adam akilli yapayim dersen.)..ayrica zaman ayirmak gerekir..sakin bozulma yapamazsin demiyrum ama once bu bilgileri cok iyi ogrenmen gerekir..hic birimiz bilerek dogmadik ama tecrube denen kavrami bir kenara atmamak gerekir.... son tavsiyem gidip akvaryumunu al.guzelce temizle ama tek basina yapma kirarsin cunku tasimak olumdur buyuk akvaryumu.sonra internette gezmeye basla.ve gerekli teorik bilgileri iyice ogren.sonra icraata gec..sanan birkac link vereyim.turkiyede en yaygin ve aktif akvaryum siteleri.kurulumdan beslemeye kadar hatta uretime kadar herseyi ogrenebilirsin.bence boyle yap.simdi belki cok bilmis gibi gelebilirim ama ilerde akvaryum dunyasina sardirdiginda ve akvaryum bir tutku haline geldiginde ne demek istediklerimi anlayacaksin.bu konuyu okuyan diger arkadaslardas katilacaklardir bana... son sozum..discus tatli su akvaryumculugunda son noktadir.sonra egzotik canlilar(karides istakoz kerevit falan gelir sonrada deniz akvaryumu.) gelir..discustan baslarsan bu isi sindiremezsin.cunku acemisin vede balik kaybin olacaktir sen istemesende.cok ğara harcamakta yetmez discus icin.bunu tecrubeli arkadaslar anlar ne demek istedigimi.onun icin daha amatorden basla vede kademe kademe git derim.hem isi ogren profesyonel ol hemde yavas yavas her baligi taniyarak uretmenin zevkini cikartarak balik oldure oldure nasil oldurulmeyecegini anlayarak (kesek hicbir canli olmese ama maalesef...) ilerle. bu senin icin daha hayirli olur.karar yinede senin.parada senin zevkte senin.ama birkac deneyimli arkadasinda fikrini al..sonucta bu isi sadece ben bilmiyorum daha nice iyi bilgili arkadas var..ben sadece bir veteriner hekim ve koyu bir akvaryum sever olarak sanan fikrimi soyluyorum..sevgiler..gelismelerden haberdar edersen [email protected].. iste sana bir kac adres.. www.bilyap.com.tr www.akvaryum.com www.akvaryumkulubu.org www.akvaryum.sevgisi.com www.akvaryumhobisi.com www.baris.mavituna.com.. ararsan daha bir cogu var ama en iyileri bence bunlar..sevgiler..umarim yardımci olabilmisimdir.

img

hekim_mert

19 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam tunacan ;

''Görünüş:

Gösterişleriyle akvaryum balıklarının kralı sayılan diskuslar disk şeklindedirler. Vücutlarındaki gözle kuyruk arasındaki 9 adet koyu renkli dikey çizginin yanında mavi, kırmızı veya yeşil olabilen dalgalı desenleri vardır. Seçici üretim yöntemleriyle çeşitli biçim ve renklerde ırklar türetilmiştir.

Cinsiyet ayrımı:

Cinsiyetler arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. En kolayı üreme dönemlerinde ortaya çıkan üreme tüplerini gözlemektir. Erkeğin sperm tüpü ince ve sivri uçlu, dişinin yumurtlama tüpü ise kalın ve yuvarlak uçludur. Erkeklerin kafalarındaki ve yüzgeçlerindeki mavi desenlerin dişilere göre daha belirgin olduğu söylenir.

Doğal ortamı:

Güney Amerika'daki Amazon nehir sisteminin daha çok asitli kahverengi suları; RioTrombetas'la Rio Negro arasında kalan bölge. Çoğunlukla erimiş minerallerce fakir ve asitli tipik kahverengi su ortamlarında yaşarlar. Bu ortamlarda pH 5,0 - 6,5 arası, toplam sertlik GH ve bikarbonat sertliği KH ise herzaman için 1°nin altındadır. Daha çok akıntının az olduğu, aralarında saklanabilecekleri kütük, dal ve köklerin bol bulunduğu nehir kollarını tercih ederler. Teritoryal oldukları üreme zamanları dışında çiftler halinde değil, nüfusu 50 bireye varabilen gruplar halinde dolaşırlar.

Beslenme:

Sağlıklı gelişme için çok yönlü beslenme şarttır. Diskuslar için hazırlanmış özel kuru yemlerin yanında mutlaka canlı yemler de verilmelidir. En sağlıklı canlı yem yavru ve yetişkin tatlı su karidesleridir(artemia). Evde üretilmiş beyaz kurtlar da verilebilir. Tubifex kurtları kesinlikle verilmemelidir; çoğunlukla kirli ortamlardan elde edildikleri için hastalık taşıma riskleri yüksektir. Kıyılmış solucan, karides, midye, yengeç ve morina balığı eti de verilebilir. Bazı disk balığı yetiştiricileri ince kıyılmış sığır kalbi veya ciğerine birkaç malzeme daha ekleyerek ve vitamin katkısı yaparak balıklarına verirler.

Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:

Diskus bakımı bilgi ve tecrübe gerektirir. Eğer diskus beslemeyi düşünüyorsanız öncelikle bu konuda yazılmış iyi bir kitabı okumanızı öneririz. 

Geniş ve çok iyi filtre edilen akvaryumlar gerektirirler. Akvaryumlarının en az 200 litre hacminde ve 50cm yüksekliğinde olması önerilir. Yetişkin bir diskus başın yaklaşık 60 litre su hacmi düşünülmelidir. Yani 6 bireylik küçük bir grup için en az 360 litrelik bir akvaryum gerekir. Balıkların kendilerini daha güvende hissetmeleri için akvaryumun arkası ve en az bir yanı ışık geçirmeyecek bir biçimde boyanmalı veya kaplanmalıdır.

Akvaryum suyu yumuşak veya orta sertlikte olabilir (4°-10° GH). pH'ın ise nötrü yani 7,0'ı geçmemesi önerilir. Diskus balıklarının akvaryumlarında nitrit ve nitrat konsantrasyonlarının olabildiğince düşük tutulması son derece önemlidir. Bu yüzden etkin bir biyolojik filtrasyon ve en az haftalık %10-15 oranlarında düzenli su değişimleri şarttır. Ideal akvaryum sıcaklığı 28°-30°C arasıdır. Sıcaklık 27°C'nin altına kesinlikle düşmemelidir.

Son derece sakin balıklar olan diskuslar rasbora, kardinal tetra, corydoraslar ve ramirezi, kakadu veya agassizii gibi barışçı cüce çiklitlerle birlikte yaşayabilirler. Melek balıklarıyla bir arada tutulmaları sakıncalıdır; melek balıkları kendilerinin bağışıklı oldukları parazitleri derileri son derece hassas olan diskuslara bulaştırabilirler.

Diskuslar bitkilere zarar vermezler. Akvaryumlarına diskusun gerektirdiği yüksek sıcaklıklarda yaşayabilecek her türlü bitki dikilebilir. Örneğin echinodorus ve anubias türleri.'' Thumbs Up

Sevgiler. 








img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ